-1.1 C
Vilnius
Pirmadienis, 17 kovo, 2025

Soti pusryčių žirnienė – neeiliniai pusryčiai

Soti pusryčių žirnienė – greitas, maistingas ir sotus patiekalas, puikiai tinkantis pusryčiams ar lengvai vakarienei. Žirnių dribsniai yra puikus augalinių baltymų ir skaidulų šaltinis, padedantis išlaikyti sotumo jausmą ilgesnį laiką.

Soti pusryčių žirnienė: receptas

Ši košė ruošiama vos per keliolika minučių ir nereikalauja sudėtingų ingredientų, todėl tai puikus pasirinkimas skubantiems, bet norintiems maitintis sveikai ir subalansuotai.

Ingredientai:

  • 50 g žirnių dribsnių
  • 50 g tarkuotos morkos
  • 1 kiaušinio
  • Druskos ir pipirų pagal skonį
  • Saujos riešutų
  • 1/2 avokado
  • Sriracha majonezinio padažo (pagal skonį)

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Nedideliame puode užvirti vandenį, įberti druskos.
2. Į verdantį vandenį sudėti žirnių dirbsnius ir tarkuotas morkas.
3. Virti ant vidurinės kaitros apie 3 min (jeigu vanduo per greitai nugaruoja, galima jo įpilti papildomai).
4. Po 3 min įmušti kiaušinį, pagardinti košę pipirais, gerai išmaišyt ir vis maišant pavirti dar 2-3 min.
5. Košę perkelti į dubenėlį. Ant viršaus dėti pjaustytą avokadą, mėgstamus riešutus ir Sriracha padažą.


Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Aurelija. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje

Vaida Bučinskienė
Vaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Įdomūs video:

Taip pat skaitykite: