Now Reading
Soti žuvienė

Soti žuvienė

Soti žuvienė

Ingredientai:

lašiša arba upėtakis – 500 g,
poras,
saliero stiebkotis,
morka,
česnakas – 1 skiltelė, 
sviestas – 2 šaukštai,
žuvies sultinys – 1,5 l,
rauginti agurkai – 4 vnt.,
pomidorų tyrė – 2 šaukštai,
laurų lapas,
citrina – 1/2 vnt.,
šviežios petražolės,
čiobreliai – žiupsnelis,
druska, pipirai pagal skonį.

Kaip gaminti:

Paruoškite sultinį. Nuplaukite daržoves. Porus ir salierą supjaustykite griežinėliais, nuskuskite ir stambia tarka sutarkuokite morką.
Puode ištirpinkite sviestą ir jame pakepkite daržoves. Supilkite sultinį, išspauskite česnaką, įmaišykite pomidorų tyrę, įmeskite laurų lapą, porą petražolių šakelių ir džiovintų čiobrelių. Uždenkite puodą ir pavirkite apie 10 min.
Lašišas (ar kitą žuvį) supjaustykite stambiais gabalėliais. Iš sultinio išimkite laurų lapą ir petražoles, sudėkite žuvį ir pavirkite dar 5 min. Raugintus agurkus supjaustykite girežinėliais, suberkite į puodą. Sriubą pasūdykite ir pagardinkite pipirais, taip pat įmaišykite citrinos sulčių.

Skanaus!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt