Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Receptai

Spalvinga ir jauki tailandietiška sriuba su saldžiosiomis bulvėmis ir kokosų pienu

Saulena
Autorius Saulena
Publikuota: 2025-01-09
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Tailandietiška sriuba su saldžiosiomis bulvėmis ir kokosų pienu
Tailandietiška sriuba su saldžiosiomis bulvėmis ir kokosų pienu

Ieškote recepto, kuris sušildytų vėsiais vakarais ir pradžiugintų ne tik skonį, bet ir akis? Ši spalvinga tailandietiška sriuba, pagaminta iš saldžiųjų bulvių, morkų, porų ir kokosų pieno, taps puikiu pasirinkimu. Lengvas paruošimas, gardūs prieskoniai ir nuostabūs skoniai – tai, ko reikia jūsų virtuvei!

Tailandietiška sriuba: receptas

Ingredientai

  • 3 vidutinės morkos, supjaustytos 2 cm kubeliais
  • 2 vidutinės saldžiosios bulvės, supjaustytos 2 cm kubeliais
  • 3 šaukštai kokosų arba rapsų aliejaus
  • 1 svogūnas, smulkiai supjaustytas
  • 1 poras (tik balta ir šviesiai žalia dalis), plonai supjaustytas
  • 1 česnako skiltelė, smulkiai pjaustyta
  • 2 šaukštai raudonojo kario pastos
  • 1 šaukštas žuvies padažo
  • 400 ml šviesaus kokosų pieno, padalinta
  • 900 ml daržovių sultinio (geriau su sumažintu druskos kiekiu)
  • 1/2 šaukštelio druskos
  • 2 šaukštai laimo sulčių
Tailandietiška sriuba: receptas

Papuošimui

  • 2 šaukštai smulkintų sūdytų žemės riešutų
  • 1/4 puodelio kalendros lapų
  • 2 šaukštai skustų kokosų drožlių

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 220 °C. Morkas ir saldžiąsias bulves sumaišykite su 1 šaukštu aliejaus kepimo skardoje. Kepkite apie 20 minučių, kol daržovės suminkštės.
  2. Į didelį puodą ant vidutinės ugnies supilkite likusius 2 šaukštus aliejaus. Sudėkite svogūną, porą ir česnaką. Kepkite, kartais pamaišydami, kol daržovės suminkštės (apie 10 minučių). Įmaišykite raudonojo kario pastą ir žuvies padažą. Kepkite dar 1 minutę.
  3. Į puodą suberkite keptas daržoves, supilkite visą kokosų pieną, išskyrus 1/4 puodelio, ir daržovių sultinį. Užvirkite, tada sumažinkite ugnį iki vidutinės-žemos ir troškinkite neuždengtą apie 10 minučių. Nukelkite nuo ugnies.
  4. Sriubą sutrinkite iki vientisos masės, naudodami rankinį trintuvą. Grąžinkite puodą ant žemos ugnies, įmaišykite laimo sultis ir druską.
  5. Pilkite sriubą į dubenėlius, užpilkite likusiu kokosų pienu ir papuoškite žemės riešutais, kalendra bei kokosų drožlėmis.

Ši tajų sriuba ne tik įkvepia egzotiškais skoniais, bet ir puikiai dera tiek kasdienai, tiek ypatingoms progoms. Paruoškite ir leiskite skoniams keliauti į Aziją!

Šaltinis: https://chatelaine.com/

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:Saldžiosios bulvėsTailandietiška sriubaTajų virtuvė

AutoriusSaulena
Sveiki! Esu Saulena, Laikas.lt straipsnių autorė. Mane ypač domina psichologija, sveika gyvensena. Rašydama siekiu ne tik įtraukti skaitytojus, bet ir padėti jiems geriau suprasti save, atrasti patarimų geresnei savijautai bei rasti atsakymus į kasdienius klausimus.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kavos punšas
Gėrimai

Kavos punšas

2024-01-17
Lęšių salotos su burrata – gurmaniškas patiekalas
Receptai

Lęšių salotos su burrata – puikus gurmaniškas patiekalas jūsų stalui

2025-01-21
Veganiška daržovių užtepėlė su grybais
Receptai

Veganiška daržovių užtepėlė su grybais

2025-02-07
Šokoladainis su sūdytos karamelės sluoksniu
Desertai

Šokoladainis su sūdytos karamelės sluoksniu

2025-05-21

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?