-2.5 C
Vilnius
Antradienis, 18 kovo, 2025

Natūraliai saldūs bananiniai keksiukai su obuoliais

Natūraliai saldūs bananiniai keksiukai su obuoliais – šie keksiukai su aguonomis ir obuoliais yra puikus pasirinkimas greitai pagaminamam, lengvai saldžiam kepiniui. Ryžių miltai suteikia jiems minkštumo, aguonos – malonaus traškumo, o cinamonas ir obuoliai – šilto, jaukaus skonio. Jie be vargo paruošiami ir puikiai tinka tiek pusryčiams, tiek užkandžiui prie kavos ar arbatos.

Natūraliai saldūs bananiniai keksiukai su obuoliais: receptas

Ingredientai:

  • 2 bananai
  • 2 kiaušiniai
  • 100 g ryžių miltų
  • 1 arb. š. kepimo miltelių
  • 1 arb. š. cinamono
  • 2 valg. š. aguonų
  • 30 g sviesto
  • 1 obuolys

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Bananus sudėti į dubenėlį ir sutrinti šakute iki piurė konsistencijos.
2. Įmušti kiaušinius, suberti miltus ir kepimo miltelius. Sudėti kepimo miltelius ir cinamoną.
3. Galiausiai sudėti aguonas ir viską gerai išmaišyti, kol gausis masė be sausų miltų.
4. Sviestą išlydyti ir supilti į tešlą. Išmaišyti.
5. Obuolį supjaustyti nedideliais kubeliais ir sudėti į tešlą. Išmaišyti, kad visi gabaliukai įsimaišytų.
6. Paruoštą masė paskirstyti keksiukų formelėse.
7. Orkaitę įkaitinti iki 185 C temperatūros ir keksiukus kepti apie 20-25 min.
8. Galima papildomai pagardinti mėgstamu kremu.


Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Jurita. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje

Vaida Bučinskienė
Vaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Įdomūs video:

Taip pat skaitykite: