Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Naudinga

Stromboli – įdaryta duona

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-06-11
Komentarų: 0
3 min. skaitymo
Stromboli
Stromboli

Stromboli – tai burnoje tirpstantis itališkas strombolis, pripildytas kvapnaus pomidorų padažo, sūrio, aromatingų žolelių ir sūdyto vytinto kumpio. Tai puikus pasirinkimas tiek pietums, tiek vakarienei – sotus, išraiškingo skonio patiekalas.

Stromboli: receptas

Iškeptas iki traškios auksinės plutelės, šis kepinys stebina tiek paprastumu, tiek elegancija.

Ingredientai:

Tešlai:

  • 450 g kvietinių miltų (stiprių, baltų)
  • 50 g manų kruopų
  • 7 g sausų mielių
  • 2 arb. š. dribsnių jūros druskos
  • 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 325 ml šilto vandens

    Įdarui:
  • 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 1 svogūnas
  • 2 česnako skiltelės
  • 400 g konservuotų smulkintų pomidorų
  • ½ arb. š. džiovinto raudonėlio
  • 1 arb. š. smulkaus cukraus
  • 8 riekelės prosciutto kumpio
  • 125 g mocarelos
  • Stambi sauja šviežių bazilikų lapelių
  • Šiek tiek jūros druskos
  • Šviežiai maltų juodųjų pipirų

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Tešlai paruošti miltus persijoti į didelį dubenį ir įmaišyti manų kruopas bei mieles. Sumaišyti jūros druską ir alyvuogių aliejų su šiltu vandeniu, supilti į miltus ir viską išmaišyti dideliu mediniu šaukštu, kol susiformuos minkšta, puri tešla.
2. Išversti tešlą ant lengvai miltais pabarstyto paviršiaus ir minkykite apie 5 minutes, kol taps lygi. Sudėti į dubenį, uždengti lengvai aliejumi patepta plėvele ir palikti šiltoje vietoje, kol padvigubės (apie 1 valandą).
3. Kol tešla kyla pasigaminti pomidorų padažą: viename šaukšte alyvuogių aliejaus ant silpnos ugnies apie 5 min kepti smulkiai pjaustytą svogūną, kol suminkštės ir lengvai paruduos, paskutinę minutę įmaišyti trintą česnaką. Sudėti pomidorus, raudonėlį, cukrų, pagardinti druska ir pipirais. Kaitinti ant vidutinės kaitros 5-8 min, kol padažas sutirštės. Nuimti nuo kaitros ir palikti atvėsti.
4. Iškočioti pakilusią tešlą iki maždaug 44×32 cm dydžio stačiakampio. Ant jos tolygiai paskleisti pomidorų padažą, paliekant 2 cm kraštą. Sudėti prosciutto riekeles, uždėti mažais gabalėliais suplėšytą mocarelą ir pabarstyti bazilikų lapais.
5. Užlenkti trumpus tešlos galus į vidų ir suvynioti kaip vyniotinį, kad įdaras liktų viduje. Dėti užlenkta puse žemyn ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Palikti pakilti dar 30 min.
6. Įkaitinti orkaitę iki 200 °C temperatūros. Aptepti likusiu aliejumi, pagardinti trupučiu druskos ir pipirų, ir kepti 25-30 min, kol gražiai iškils ir paruduos.

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:Įdaryta duonakepiniaiMielinė tešlanaminė duonaStromboli

AutoriusVaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Morkų ir apelsinų sriuba
Receptai

Morkų ir apelsinų sriuba

2024-01-31
Žalias humusas su avokadais
Receptai

Žalias humusas su avokadais

2025-05-05
Aštrūs blynai
Blynai

Aštrūs blynai

2024-01-12
Šokoladinė avižinė pusryčių košė
Košės

Šokoladinė avižinė pusryčių košė

2025-02-25

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?