Stromboli – tai burnoje tirpstantis itališkas strombolis, pripildytas kvapnaus pomidorų padažo, sūrio, aromatingų žolelių ir sūdyto vytinto kumpio. Tai puikus pasirinkimas tiek pietums, tiek vakarienei – sotus, išraiškingo skonio patiekalas.
Stromboli: receptas
Iškeptas iki traškios auksinės plutelės, šis kepinys stebina tiek paprastumu, tiek elegancija.
Ingredientai:
Tešlai:
- 450 g kvietinių miltų (stiprių, baltų)
- 50 g manų kruopų
- 7 g sausų mielių
- 2 arb. š. dribsnių jūros druskos
- 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 325 ml šilto vandens
Įdarui: - 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 1 svogūnas
- 2 česnako skiltelės
- 400 g konservuotų smulkintų pomidorų
- ½ arb. š. džiovinto raudonėlio
- 1 arb. š. smulkaus cukraus
- 8 riekelės prosciutto kumpio
- 125 g mocarelos
- Stambi sauja šviežių bazilikų lapelių
- Šiek tiek jūros druskos
- Šviežiai maltų juodųjų pipirų
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Tešlai paruošti miltus persijoti į didelį dubenį ir įmaišyti manų kruopas bei mieles. Sumaišyti jūros druską ir alyvuogių aliejų su šiltu vandeniu, supilti į miltus ir viską išmaišyti dideliu mediniu šaukštu, kol susiformuos minkšta, puri tešla.
2. Išversti tešlą ant lengvai miltais pabarstyto paviršiaus ir minkykite apie 5 minutes, kol taps lygi. Sudėti į dubenį, uždengti lengvai aliejumi patepta plėvele ir palikti šiltoje vietoje, kol padvigubės (apie 1 valandą).
3. Kol tešla kyla pasigaminti pomidorų padažą: viename šaukšte alyvuogių aliejaus ant silpnos ugnies apie 5 min kepti smulkiai pjaustytą svogūną, kol suminkštės ir lengvai paruduos, paskutinę minutę įmaišyti trintą česnaką. Sudėti pomidorus, raudonėlį, cukrų, pagardinti druska ir pipirais. Kaitinti ant vidutinės kaitros 5-8 min, kol padažas sutirštės. Nuimti nuo kaitros ir palikti atvėsti.
4. Iškočioti pakilusią tešlą iki maždaug 44×32 cm dydžio stačiakampio. Ant jos tolygiai paskleisti pomidorų padažą, paliekant 2 cm kraštą. Sudėti prosciutto riekeles, uždėti mažais gabalėliais suplėšytą mocarelą ir pabarstyti bazilikų lapais.
5. Užlenkti trumpus tešlos galus į vidų ir suvynioti kaip vyniotinį, kad įdaras liktų viduje. Dėti užlenkta puse žemyn ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Palikti pakilti dar 30 min.
6. Įkaitinti orkaitę iki 200 °C temperatūros. Aptepti likusiu aliejumi, pagardinti trupučiu druskos ir pipirų, ir kepti 25-30 min, kol gražiai iškils ir paruduos.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.