Sūdytos karamelės padažas – šis padažas puikiai tiks kaip saldus priedas prie įvairių desertų. Karamelė tikrai nepliks abejingų, ypač patiks tiems, kurie yra didelė karamelės gerbėjai.
Sūdytos karamelės padažas: receptas
Karamelė turi tobulą saldumo ir sūrumo pusiausvyrą, todėl puikiai tiks ant ledų, pyragų, blynų ar tiesiog kaip užtepas.
Ingredientai:
- 400 g skardinė saldinto sutirštinto pieno karamelės
- 100 g sviesto
- ½ arb. š. jūros druskos
- 3 valg. š.romo (nebūtina)
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Pirmiausia sterilizuoti stiklainiukus. Išplauti stiklainius su muiluotu vandeniu ir gerai juos išskalauti švariu šiltu vandeniu. Leisti jiems nusausėti, apversti aukštyn kojomis, ant lentynos orkaitėje, įkaitintoje iki 140°C temperatūros. Palikti juos ten bent pusvalandį, kol bus paruošta sūdyta karamelė.
2. Įkaitinti saldintą sutirštintą pieną, sviestą ir 8 šaukštus vandens puode ir užvirinti. Maišyti kol karamelė visiškai ištirps. Įberti druskos ir įpilti romo (jei naudojamas), išmaišyti ir leisti šiek tiek atvėsti.
3. Supilti į sterilizuotą stiklainį. Laikyti šaldytuve iki 1 savaitės.
Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.