Ieškote sveikesnės alternatyvos tradicinei picai? Česnakų ir sviesto žiedinių kopūstų pica – tai skanus ir mažiau kaloringas pasirinkimas.
Žiedinio kopūsto pica – receptas
Naudodami žiedinių kopūstų pagrindą, galite mėgautis puikiu skoniu ir tuo pačiu sumažinti suvartojamų angliavandenių kiekį.
Ingredientai
Picos pagrindui:
- 1 vidutinio dydžio žiedinis kopūstas
- 1 kiaušinis
- 1/2 puodelio tarkuoto mocarelos sūrio
- 1/4 puodelio tarkuoto parmezano sūrio
- 1/2 šaukštelio druskos
- 1/4 šaukštelio maltų pipirų
Česnakų ir sviesto užpilui:
- 2 šaukštai sviesto
- 2 česnako skiltelės (smulkiai susmulkintos)
- 1/4 šaukštelio raudonųjų čili dribsnių
- 1 šaukštas šviežių petražolių (smulkintų)
Papildomi ingredientai:
- 1/2 puodelio tarkuoto mocarelos sūrio
- 1/4 puodelio tarkuoto parmezano sūrio
- Šviežių baziliko lapelių
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Paruošimas1. Paruoškite pagrindą:
Žiedinį kopūstą supjaustykite mažais gabalėliais ir sutrinkite virtuviniu kombainu, kol masė taps smulki, panaši į ryžius. Suberkite ją į dubenį ir pašildykite mikrobangų krosnelėje 5 minutes arba garinkite, kol suminkštės. Išspauskite visą skystį per švarų audinį arba sietelį.
2. Sumaišykite pagrindo ingredientus:
Į atvėsintą žiedinio kopūsto masę įmaišykite kiaušinį, mocarelą, parmezaną, druską ir pipirus. Suformuokite tešlą.
3. Kepkite pagrindą:
Ant kepimo popieriaus išklokite tešlą, suformuodami apskritimą. Kepkite 220 °C įkaitintoje orkaitėje 15–20 minučių, kol pagrindas taps auksinės spalvos ir traškus.
4. Paruoškite česnakų ir sviesto užpilą:
Keptuvėje ištirpinkite sviestą, įmaišykite česnaką, čili dribsnius ir kepkite, kol česnakas taps aromatingas. Įmaišykite petražoles.
5. Surinkite picą:
Ant iškepusio pagrindo užpilkite česnakų ir sviesto mišinį. Apibarstykite mocarelos ir parmezano sūriais. Kepkite dar 5–7 minutes, kol sūris ištirps ir lengvai paruduos.
6. Patiekite:
Patiekite picą karštą, papuoštą šviežiais baziliko lapeliais.
Patarimai
- Norėdami dar daugiau skonio, galite pridėti mėgstamų priedų, pavyzdžiui, pomidorų, alyvuogių ar keptos vištienos gabalėlių.
- Žiedinių kopūstų pagrindą galite paruošti iš anksto ir laikyti šaldytuve iki 3 dienų.
Nuotraukos asociatyvinės © Canva
Šaltinis: https://www.cuisineathome.com/