-0.2 C
Vilnius
Antradienis, 21 sausio, 2025

Žiedinio kopūsto pica – lieknėkite ir mėgaukitės skoniu

Ieškote sveikesnės alternatyvos tradicinei picai? Česnakų ir sviesto žiedinių kopūstų pica – tai skanus ir mažiau kaloringas pasirinkimas.

Žiedinio kopūsto pica – receptas

Naudodami žiedinių kopūstų pagrindą, galite mėgautis puikiu skoniu ir tuo pačiu sumažinti suvartojamų angliavandenių kiekį.

Pica iš kalafiorų

Ingredientai

Picos pagrindui:

  • 1 vidutinio dydžio žiedinis kopūstas
  • 1 kiaušinis
  • 1/2 puodelio tarkuoto mocarelos sūrio
  • 1/4 puodelio tarkuoto parmezano sūrio
  • 1/2 šaukštelio druskos
  • 1/4 šaukštelio maltų pipirų

Česnakų ir sviesto užpilui:

  • 2 šaukštai sviesto
  • 2 česnako skiltelės (smulkiai susmulkintos)
  • 1/4 šaukštelio raudonųjų čili dribsnių
  • 1 šaukštas šviežių petražolių (smulkintų)

Papildomi ingredientai:

  • 1/2 puodelio tarkuoto mocarelos sūrio
  • 1/4 puodelio tarkuoto parmezano sūrio
  • Šviežių baziliko lapelių

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Paruošimas

1. Paruoškite pagrindą:

Žiedinį kopūstą supjaustykite mažais gabalėliais ir sutrinkite virtuviniu kombainu, kol masė taps smulki, panaši į ryžius. Suberkite ją į dubenį ir pašildykite mikrobangų krosnelėje 5 minutes arba garinkite, kol suminkštės. Išspauskite visą skystį per švarų audinį arba sietelį.

2. Sumaišykite pagrindo ingredientus:

Į atvėsintą žiedinio kopūsto masę įmaišykite kiaušinį, mocarelą, parmezaną, druską ir pipirus. Suformuokite tešlą.

3. Kepkite pagrindą:

Ant kepimo popieriaus išklokite tešlą, suformuodami apskritimą. Kepkite 220 °C įkaitintoje orkaitėje 15–20 minučių, kol pagrindas taps auksinės spalvos ir traškus.

4. Paruoškite česnakų ir sviesto užpilą:

Keptuvėje ištirpinkite sviestą, įmaišykite česnaką, čili dribsnius ir kepkite, kol česnakas taps aromatingas. Įmaišykite petražoles.

5. Surinkite picą:

Ant iškepusio pagrindo užpilkite česnakų ir sviesto mišinį. Apibarstykite mocarelos ir parmezano sūriais. Kepkite dar 5–7 minutes, kol sūris ištirps ir lengvai paruduos.

6. Patiekite:

Patiekite picą karštą, papuoštą šviežiais baziliko lapeliais.

Patarimai

  • Norėdami dar daugiau skonio, galite pridėti mėgstamų priedų, pavyzdžiui, pomidorų, alyvuogių ar keptos vištienos gabalėlių.
  • Žiedinių kopūstų pagrindą galite paruošti iš anksto ir laikyti šaldytuve iki 3 dienų.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva

Šaltinis: https://www.cuisineathome.com/

Kamile
Kamile
Sveiki! Esu Kamilė, Laikas.lt straipsnių autorė. Man labai patinka gaminti, rūpintis namais bei savimi. Visais atrastais receptais, bei patarimais apie meilę sau noriu pasidalinti su skaitytojais, tikiu, kad publikuojami straipsniai ir idėjos gali padėti nudžiuginti jus ir jūsų namiškius.

Įdomūs video:

Taip pat skaitykite: