Sūrio ir alyvuogių bandelės (scones) – traškios išorėje, purios ir minkštos viduje, šios bandelės išsiskiria savo aromatu ir sodriu skoniu.
Sūrio ir alyvuogių bandelės (scones): receptas
Aromatingos bandelės, kurios puikiai tinka gaminant nedidelius sumuštinukus ar tiesiog vienas patiekti prie dubenėlio gardžios sriubos.
Ingredientai:
- 675 g miltų su kildinimo medžiaga (self-raising)
- 3 arb. š. kepimo miltelių
- žiupsnelis druskos ir maltų juodųjų pipirų
- ½ arb. š. kajeno pipirų
- 1 arb. š. garstyčių
- 1 arb. š. rūkytos paprikos
- 110 g sviesto
- 300 g Manchego sūrio (tarkuoto)
- 150 g Parmezano sūrio (tarkuoto)
- 300 g juodųjų ir žaliųjų alyvuogių
- 1 ryšelis šviežių bazilikų
- 1 arb. š. džiovinto baziliko
- 3 kiaušiniai
- 250 ml pieno
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti orkaitę iki 200 °C temperatūros. Iškloti kepimo skardą kepimo popieriumi.
2. Dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius, druską, pipirus, kajeno pipirus, garstyčias ir rūkytą papriką. Įtrinti sviestą, kol masė taps panaši į trupinius. Įmaišyti sūrius.
3. Alyvuoges supjaustyti įvairaus dydžio gabalėliais ir įdėti į mišinį kartu su šviežiu ir džiovintu baziliku.
4. Lengvai išplakti kiaušinius su pienu. Supilti beveik visą kiaušinių ir pieno mišinį į sausą masę (šiek tiek palikti aptepimui) ir maišyti peiliu, kol susiformuos tešla.
5. Lengvai pabarstyti miltais darbo paviršių, išversti tešlą. Trumpai minkyti, kad tešla suliptų – stengtis per daug jos neperdirbti, tešla turėtų būti gana drėgna ir nelygi. Rankomis suploti tešlą į maždaug 2,5 cm storio apskritimą. Naudojantis 5 cm skersmens formele išspausti 12 apskritimų.
6. Sudėti tešlos gabalėlius ant paruoštos skardos. Aptepti likusiu kiaušinių mišiniu ir pabarstyti tarkuotu Parmezanu.
Kepti 15 min arba kol gražiai pagels. Atvėsinti ant grotelių.
Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.