Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Receptai

Sveikuoliški riešutų ir sėklų batonėliai

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-02-10
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Sveikuoliški riešutų ir sėklų batonėliai
Sveikuoliški riešutų ir sėklų batonėliai

Sveikuoliški riešutų ir sėklų batonėliai – tai sveikas ir maistingas kepinys, kuriame dera natūralus džiovintų vaisių saldumas, traškūs riešutai bei aromatingi prieskoniai. Subalansuotas skonių derinys suteikia energijos ir puikiai tinka tiek pusryčiams, tiek užkandžiui dienos eigoje. Orkaitėje kepant susijungia visi ingredientai, išgaunant malonią tekstūrą ir sodrų skonį. Šis kepinys ne tik maistingas, bet ir ilgai išlieka šviežias, todėl gali būti patogus užkandis kelionėms ar aktyviai dienai.

Sveikuoliški riešutų ir sėklų batonėliai: receptas

Ingredientai:

  • 100 g įvairių nesūdytų riešutų
  • 50 g įvairių sėklų
  • 100 g įvairių džiovintų vaisių
  • 1 kupinas šaukštelis malto imbiero (galima keisti šviežiu)
  • 0.5 arb. š. ciberžolės
  • 1 apelsinas
  • 1 bananas
  • 1 arb. š. medaus
  • 175 g avižinių dribsnių
  • 10 g avižų sėlenų

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti orkaitę iki 190 C temperatūros.
2. Virtuviniame kombaine susmulkinti riešutus, sėklas, džiovintus vaisius, prieskonius, nutarkuotą apelsino žievelę ir perpilti į dubenį.
3. Nuluptą apelsiną kombaine sutrinti kartu su bananu iki tyrės.
4. Tyrę perpilti į matavimo indą, sudėti medų ir įpilti vandens, kad iš viso būtų 500ml.
5. Supilti į puodą ir kaitinti ant vidutinės kaitros iki virimo.
6. Tuomet įmaišyti dribsnių, sėlenų ir riešutų mišinį.
7. Kaitinant vis maišyti apie 5 min arba kol tyrė taps tikrai tiršta.
8. Kepimo skardą ištiesti kepimo popieriumi ir sudėti visą paruoštą masę. Ją paskleisti formoje, paviršių išlyginti.
9. Kepti orkaitėje apie 45-50 min arba kol gražiai apskrus. Palikti skardoje 10 min. Tuomet perkelti ant grotelių ir leisti pilnai atvėsti.


Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Rugailė. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje. 

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:RiešutaiRiešutų batonėliaiRiešutų ir sėklų batonėliaisėklosSėklų batonėliaisveiki užkandžiaiužkandžiai

AutoriusVaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Minkštas sviestinis keksas su obuoliais
Desertai

Minkštas sviestinis keksas su obuoliais – tobulai skanus

2025-02-24
Duonos mišrainė su sūriu
Receptai

Duonos mišrainė su sūriu

2024-01-19
Crème Caramel
Desertai

Klasikinis ,,Crème Caramel”: desertas, kuris susižavės visus

2025-01-18
Mača blynai su kokosų jogurtu ir uogomis
Blynai

Mača blynai su kokosų jogurtu ir uogomis

2025-04-15

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?