Sviestiniai sausainiai su uogiene – jie trapūs, traškūs, skanutėliai, sutepti aviečių uogiene, Jūs, žinoma, galite rinktis ir kitokią mėgstamą.
Sviestiniai sausainiai su uogiene: receptas
Rugailė pataria – neperkepkite sausainių ir vis patikrinkite, nes tobulus iki perkepusių gali skirti vos dvi minutės!
Ingredientai:
Visi ingredientai turi būti kambario temperatūros!
- 170 g sviesto
- 200 g cukraus
- 1 vnt. didelio kiaušinio
- 1 vnt. kiaušinio trynio
- 1 a.š. vanilės pastos
- 0.5 a.š. migdolų esencijos (nebūtina)
- 260 g kvietinių miltų
- 115 g migdolų miltų
- žiupsnio druskos
- 0.125 a.š. kepimo sodos
- aviečių uogienės
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Sviestą ir cukrų išplakti, kol masė taps puri, apie 2 minutes.
2. Įmušame kiaušinį, trynį, vanilę, migdolų esenciją, viską išmaišyti.
3. Atskirai sumaišyti kvietinius miltus, migdolų miltus ir druską. Viską sudėti į kiaušinių masę. Išmaišyti, kad susijungtų į tešlą, nepermaišyti!
4. Iš tešlos suformuoti diską, susukti į maistinę plėvelę ir dėti bent valandai į šaldytuvą. Galima palikti ir pernakt.
5. Šaltą tešlą iškočioti iki maždaug 4 mm storio. Formele išspausti (dariau 6 cm skersmens) apskritimus. Į skardą dėti po 8-10 sausainių, jie labai neišsiplės kepdami. Sausainius, kurie laukia kepimo, laikykite šaldytuve.
6. Įkaitinkite iki 180 C laipsnių. Kepkite 8-11 minučių. Jeigu krašteliai pradeda švelniai ruduoti, traukite iš orkaitės. Palikite atvėsti skardoje apie 7 minutes.
7. Kai sausainiai bus visiškai atvėsę, pusę jų sutepkite uogiene ir sujunkite su likusiais sausainiais.
Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Rugailė. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram paskyroje.