Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Receptai

Svogūnų ir laiškinių česnakų tarta

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-05-18
Komentarų: 0
3 min. skaitymo
Svogūnų ir laiškinių česnakų tarta
Svogūnų ir laiškinių česnakų tarta

Svogūnų ir laiškinių česnakų tarta – tai skanus, aromatingas pyragas su traškia plutele ir kremišku, švelniai pagardintu įdaru. Jis puikiai tinka tiek kaip pagrindinis patiekalas, tiek kaip užkandis, maloniai nustebinantis subtiliu skonių deriniu ir lengvai paruošiamu receptu.

Svogūnų ir laiškinių česnakų tarta: receptas

Kepamas iki auksinės spalvos, pyragas yra puikus pasirinkimas tiek šiltam, tiek atvėsusiam patiekalui, tinkantis tiek kasdieniam valgymui, tiek šventinėms progoms.

Ingredientai:

Tešlai:

  • 225 g miltų
  • žiupsnelis druskos
  • 120 g sviesto

Įdarui:

  • 25 gsviesto
  • 1 valg. š. saulėgrąžų aliejaus
  • 8 šalotiniai svogūnai
  • 3 svogūnai
  • 4 kiaušiniai
  • 2 kiaušinių tryniai
  • 200 ml grietinėlės
  • 1½ valg. š. garstyčių
  • 1 valg. š. kapotų laiškinių česnakų
  • druska ir balti pipirai pagal skonį

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Tešlai į maisto smulkintuvo dubenį suberti miltus, druską ir sviestą. Pulsuoti, kol masė atrodys kaip smulkūs džiūvėsėliai. Smulkintuvui veikiant po truputį įpilti 3-4 valg. š. šalto vandens ir maišyti tik tiek, kad tešla suliptų į kamuolį. Gali prireikti truputį mažiau arba daugiau vandens. Išversti tešlą ant lengvai pabarstyto miltais paviršiaus ir trumpai minkyti, kol taps lygi. Apvynioti maistine plėvele ir palikti šaldytuve apie 30 min.
2. Tuo metu įdaro paruošimui ištirpinti sviestą ir aliejų didelėje keptuvėje ant vidutinės kaitros. Sudėti smulkiai pjaustytus šalotinius ir paprastus svogūnus ir žiupsnelį druskos. Lėtai kepto bent 20 min, kartkartėmis pamaišant, kol masė taps labai minkšta ir auksinės spalvos.
3. Pagardinti pipirais ir, jei reikia, dar druska, tada palikti atvėsti.
4. Įkaitinti orkaitę iki 200°C temperatūros ir pasiruošti 23 cm skersmens apvalią kepimo formą su nuimamu dugnu.
5. Iškočioti tešlą ant lengvai miltais pabarstyto paviršiaus iki 3 mm storio ir iškloti kepimo formą, paliekant tešlos perteklių kabantį per kraštą. Tešlą uždengti kepimo popieriaus lakštu ir užpildyti kepimo pupelėmis.
6. Kepti pagrindą 15 min, tada nuimkite popierių su pupelėmis ir dar kepti apie 8 min, kol paviršius taps sausas ir švelniai pagels.
7. Aštriu peiliu nupjauti tešlos perteklių nuo kraštų.
8. Įdaro paruošimui išplakti kiaušinius, trynius, grietinėlę, garstyčias ir laiškinius česnakus. Pagardinti druska ir baltųjų pipirų žiupsneliu. Įmaišyti atvėsusią svogūnų masę.
9. Supilti į paruoštą tešlos pagrindą ir kepti orkaitėje 25-30 min, kol įdaras sutvirtės ir gražiai parus. Palikti atvėsti formoje penkias minutes, tada išimti ir patiekti šiltą arba kambario temperatūros.

Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:Svogūnų ir laiškinių česnakų tartaSvogūnų tartaTarta be mėsosTarta su svogūnais

AutoriusVaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kiaulienos šašlykas
Mėsos patiekalai

Kiaulienos šašlykas

2024-01-29
Kaštainiai - nauda sveikatai ir kaip paruosti
Naudinga

Kaštainiai – išvaizda primena kaštonus. Kodėl juos verta įtraukti į savo mitybą?

2024-10-25
Velykiniai Linco sausainiai su uogiene
Desertai

Velykiniai Linco sausainiai su uogiene

2025-03-21
Kepaliukas
Receptai

Kepaliukas

2024-01-30

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?