Now Reading
Tepamas vištienos kepenėlių paštetas su brendžiu

Tepamas vištienos kepenėlių paštetas su brendžiu

Tepamas vištienos kepenėlių paštetas su brendžiu

Ingredientai (dviem vidutinio dydžio indeliams):

vištienos kepenėlės – 550 g,
sviestas – 100 g,
alyvų aliejus – 100 g,
česnakas – 4 skiltelės,
svogūnai – 2 nedideli ,
Parmos kumpis (arba bekonas) – 50 g,
brendžis – 100 ml,
džiovinti čiobreliai – 1 šaukštelis,
paprikos milteliai – 1 šaukštelis,
alyvų aliejus – 2 šaukštai,
druska, spalvoti pipirai – žiupsnelis.

Kaip gaminti:

Keptuvėje ant alyvų aliejaus pakaitinkite smulkintą svogūną bei česnaką. Po kelių minučių sudėkite smulkintą Parmos kumpį arba bekoną bei nuplautas, nusausintas kepenėles. Pakepinkite viską apie 10 min.,  kol kepenėlės bei kumpis apkeps.

Visą keptuvės turinį supilkite į indą. Keptuvę grąžinkite ant ugnies, įdėkite sviesto gabalėlį. Palaukite, kol jis ištirps, tada supiltą brendį pakaitinkite apie 1 minutę.

Gautą skystį supilkite ant kepenėlių, įberkite maltų spalvotų pipirų, druskos, džiovintų čiobrelių bei paprikos miltelių. Viską susmulkinkite trintuve iki vienalytės masės.

Masę supilstykite į indelius. Kad paštetas netamsėtų bei ilgiau išliktų šviežias, apliekite jį tirpintu sviestu.

Laikykite šaldytuve.

Skanaus!


Taip pat skaitykite:
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt