Tobulai minkšti šokoladiniai keksiukai – šie šokoladiniai keksiukai yra tikras skanėstas, kurio švelni tekstūra ir sodrus šokolado skonis sužavi nuo pirmo kąsnio. Šie keksiukai puikiai tiks tiek šventei, tiek paprastam poilsiui su puodeliu kavos ar arbatos. Taip pat tai gali būti puiki valgoma dovana, kuri ypač patiks šokolado mėgėjams.
Tobulai minkšti šokoladiniai keksiukai: receptas
Labai svarbu, kad keksiukų ingredientai visi būtų kambario temperatūros, miltai ir kakava persijoti, taip įleidžiant daugiau oro į masę. Ir svarbiausias žingsnis – neperkepti keksiukų. Vos keli svarbūs aspektai ir galėsite mėgautis tobulai minkštais keksiukais.
Ingredientai:
- 1 stikl. kvietinių miltų
- 1 arb. š. kepimo miltelių
- 1 arb. š. sodos
- 1 valg. š. kakavos miltelių
- 1 stikl. avižų pieno
- 2 valg. š. kokosų aliejaus
- 1 valg. š. agavų sirupo
- 1 kiaušinis
Papuošti: - Šokolado gabaliukų
- Šilauogių
- Glajaus maisto dekoravimui
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Miltus ir kakavą persijoti į didelį dubenį.
2. Šalia miltų suberti kepimo miltelius ir sodą. Viską sumaišyti.
3. Į miltų masę įmušti kiaušinį, supilti pieną ir viską išplakti elektriniu mikseriu iki vientisos masės (ji bus pakankamai skysta).
4. Galiausiai įpilti sirupą ir jį įmaišyti.
5. Gautą tešlą padalinti į keksiukų formeles, užpildant 2/3 formelės.
6. Orkaitę įkaitinti iki 180 C temperatūros ir keksiukus kepti apie 25 min.
7. Iškepusius keksiukus perkelti ant grotelių ir leisti pilnai atvėsti.
8. Atvėsusius keksiukus papuošti – dekoravimo glajumi priklijuoti šokolado gabalėlius ir šilauoges.
Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Aurelija. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje.