Tofu ramen su riešutų sviestu – tai gardus, kvapnus ir sotus patiekalas, idealiai tinkantis tiek pietums, tiek vakarienei. Švelniai skrudintas tofu suteikia malonų traškumą, o kreminis, šiek tiek riešutinis sultinys – gilų skonį.
Tofu ramen su riešutų sviestu: receptas
Tai puikus pasirinkimas, kai norisi ko nors šilto, maistingo ir augalinio.
Ingredientai:
Tofu:
- 200 g tofu (standaus,stambiai tarkuoto)
- 2 valg. š. tamsaus sojų padažo
Sultiniui:
- 1 valg. š. sezamų aliejaus
- 4 svogūnų laiškai
- Sauja šviežių kalendrų
- 2 česnako skiltelės
- 600 ml daržovių sultinio
- 2 valg. š. žemės riešutų sviesto
- 2 valg. š. tamsaus sojų padažo
Patiekimui:
- 125 g makaronų
- 1 aitriosios paprikos ankštis (nebūtina)
- 1 žalioji citrina (nebūtina)
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti orkaitę iki 200 °C temperatūros.
2. Tarkuotą tofu sudėti į dubenį ir sumaišyti su sojų padažu.
3. Kepti orkaitėje 15-18 min, kol taps traškus. Kepimo metu reguliariai apversti, kad iškeptų tolygiai.
4. Sultiniui įkaitinti aliejų puode ant vidutinės kaitros. Šiek tiek smulkintų svogūnų laiškų atidėti papuošimui. Į puodą sudėti likusius svogūnų laiškus, kalendrų kotelius ir smulkintą česnaką, kepti 5-6 min, kol suminkštės.
5. Supilti daržovių sultinį, sumažinti kaitrą ir leisti lengvai virti apie 10 min.
6. Mažame dubenėlyje sumaišyti žemės riešutų sviestą ir sojų padažą. Įpilti šiek tiek karšto sultinio ir išplakti, kad masė taptų vientisa. Kai mišinys suskystėja – supilti jį į puodą ir gerai išmaišyti.
7. Patiekiant išvirti makaronus pagal instrukcijas ant pakuotės. Supilti sultinį į du dubenėlius, sudėti makaronus, uždėti traškaus tofu, užbarstytu atidėtais svogūnų laiškais ir kalendrų lapeliais. Jei norisi, apibarstyti smulkintu čili ir patiekti su žaliosios citrinos griežinėliais.
Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.