Traškios krevetės karšto oro gruzdintuvėje – šios krevetės yra lengvas ir skanus užkandis, kuris tiks bet kokiai progai. Paprastai paruošiamas patiekalas, kepamas visiškai be aliejaus yra gardus ir sveikas pasirinkimas ieškantiems lengvesnių pietų ar vakarienės.
Traškios krevetės karšto oro gruzdintuvėje: receptas
Paprastumas ir greitis, su kuriuo paruošiamos šios krevetės, daro jas idealias, kai norisi greitai paruošti kažką skanaus ir originalaus.
Ingredientai:
- 350 g krevečių
- 2 kiaušinių
- 50 g kukurūzų miltų
- 70 g džiūvėsėlių
- 1/2 arb. š druskos
- 1/2 arb. š maltų juodųjų pipirų
- 1/2 arb. š maltos saldžiosios paprikos
Patiekti: - Sojos padažo
- Saldžiarūgščio padažo
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Krevetes išvalyti.
2. Į dubenį mušti kiaušinius ir juos šiek tiek paplakti.
3. Kitame dubenyje sumaišyti miltus su prieskoniais ir druska.
4. Į trečią dubenį suberti džiūvėsėlius.
5. Krevetes apvolioti kukurūzų miltų mišinyje, tuomet kiaušinio plakinyje ir galiausiai džiūvėsėliuose.
6. Krevetes išdėlioti kepimo krepšyje vienu sluoksniu. Kepti karšto oro gruzdintuvėje 190 C temperatūroje apie 10 min.
7. Iškepusias krevetes patiekti su sojos padažu ir saldžiarūgščiu padažu.
Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Aurelija. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje.