Traškios krevetės tešloje – lengvi, traškūs ir nepaprastai gardūs, šie krevečių kąsneliai idealiai tinka tiek kaip užkandis vakarėliui, tiek kaip ypatingas savaitgalio patiekalas.
Traškios krevetės tešloje: receptas
Šios alaus tešloje keptos krevetės neabejotinai taps dėmesio centru ant stalo.
Ingredientai:
Tešlai:
- 75 g kukurūzų krakmolo
- 75 g kvietinių miltų
- 1 kiaušinis (lengvai išplaktas)
- 190 ml alaus
Krevečių tempurai: - augalinis aliejus (kepimui)
- 50 g kvietinių miltų
- 1,5 kg krevečių (šviežios, išvalytos)
- sojų padažo (patiekti)
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Tešlai paruošti kukurūzų krakmolą ir kvietinius miltus persijoti į vidutinio dydžio dubenį.
2. Viduryje padaryti duobutę, įmušti kiaušinį, supilti alų ir plakti nuo centro į išorę, kol masė vos susijungs (gali likti šiek tiek gumuliukų). Palikti tešlą kelioms minutėms pastovėti vėsioje vietoje.
3. Įkaitinti aliejų gilioje keptuvėje ar puode, kol įmestas duonos trupinėlis pradeda čirškėti ir paruduoja.
4. Miltus suberti į lėkštę ir gerai apvolioti krevetes. Tuomet merkti krevetes į tešlą ir atsargiai dėti į įkaitusį aliejų. Kepti po 2-3 min, kol taps traškios ir auksinės spalvos.
5. Atsargiai išimti kiaurasamčiu ir dėti ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalų perteklių.
6. Patiekti dubenėliuose su sojų padažu mirkymui.
Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.