Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Receptai

Traškios krevetės tešloje – gardus užkandis savaitgaliui

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-04-26
Komentarų: 0
1 min. skaitymo
Traškios krevetės tešloje
Traškios krevetės tešloje

Traškios krevetės tešloje – lengvi, traškūs ir nepaprastai gardūs, šie krevečių kąsneliai idealiai tinka tiek kaip užkandis vakarėliui, tiek kaip ypatingas savaitgalio patiekalas.

Traškios krevetės tešloje: receptas

Šios alaus tešloje keptos krevetės neabejotinai taps dėmesio centru ant stalo.

Ingredientai:

Tešlai:

  • 75 g kukurūzų krakmolo
  • 75 g kvietinių miltų
  • 1 kiaušinis (lengvai išplaktas)
  • 190 ml alaus

    Krevečių tempurai:
  • augalinis aliejus (kepimui)
  • 50 g kvietinių miltų
  • 1,5 kg krevečių (šviežios, išvalytos)
  • sojų padažo (patiekti)

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Tešlai paruošti kukurūzų krakmolą ir kvietinius miltus persijoti į vidutinio dydžio dubenį.
2. Viduryje padaryti duobutę, įmušti kiaušinį, supilti alų ir plakti nuo centro į išorę, kol masė vos susijungs (gali likti šiek tiek gumuliukų). Palikti tešlą kelioms minutėms pastovėti vėsioje vietoje.
3. Įkaitinti aliejų gilioje keptuvėje ar puode, kol įmestas duonos trupinėlis pradeda čirškėti ir paruduoja.
4. Miltus suberti į lėkštę ir gerai apvolioti krevetes. Tuomet merkti krevetes į tešlą ir atsargiai dėti į įkaitusį aliejų. Kepti po 2-3 min, kol taps traškios ir auksinės spalvos.
5. Atsargiai išimti kiaurasamčiu ir dėti ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalų perteklių.
6. Patiekti dubenėliuose su sojų padažu mirkymui.

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food


Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:Krevečių patiekalaiKrevečių užkandiskrevetėsKrevetės tempurojeTraškios krevetėsTraškios krevetės tešloje

AutoriusVaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Trinta cukinijų ir bulvių sriuba
Receptai

Trinta cukinijų ir bulvių sriuba

2024-01-22
Pikantiškas kiaulienos šašlykas
Mėsos patiekalai

Pikantiškas kiaulienos šašlykas

2024-01-24
Maltos mėsos vyniotinis su kiaušiniais
Mėsos patiekalai

Maltos mėsos vyniotinis su kiaušiniais

2025-04-16
Kvapnūs granolos keksiukai
Desertai

Kvapnūs granolos keksiukai

2025-02-28

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?