-1.8 C
Vilnius
Pirmadienis, 17 kovo, 2025

Traškių ryžių salotos – populiariausias 2025 metų receptas

Traškių ryžių salotos – tai unikalus ir traškus patiekalas, sujungiantis skirtingas tekstūras bei Azijos skonius. Orkaitėje kepti ryžiai suteikia ypatingo traškumo, kuris kontrastuoja su šviežiomis daržovėmis ir kreminiu avokadu.

Traškių ryžių salotos: receptas

Šios salotos ne tik išsiskiria įdomia tekstūra, bet ir yra maistingos bei lengvai paruošiamos. Jos puikiai tinka tiek kaip savarankiškas patiekalas, tiek kaip garnyras prie kitų Azijos virtuvės įkvėptų valgių.
Salotos gardžios valgyti ir kitą dieną, daržovės tampa šiek tiek pasimarinavusios ir minkštesnės.

Ingredientai:

  • 1 stikl. basmati ryžių (nevirtų)
  • 2 stikl. vandens
  • 1 valg. š. sezamų aliejaus
  • 1 valg. š. sojų padažo
  • 1 avokadas
  • 1 raudonoji paprika
  • Keli svogūnų laiškai
  • Sauja žemės riešutų (paprastų arba sūdytų)

    Padažui:
  • 2 valg. š. sojų padažo
  • 1 valg. š. sezamų aliejaus
  • 1 valg. š. klevų sirupo
  • 1 česnakų skiltelė


Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Pasiruošti visus ingredientus.

Traškių ryžių salotos. Ingredientai


2. Puode užvirinti vandenį ir išvirti nuplautus ryžius (apie 15 min arba kaip nurodo gamintojas ant pakuotės). Išvirtus ryžius atidėti ir leisti pilnai atvėsti.

Traškių ryžių salotos. Išvirti ryžiai


3. Atvėsusius ryžius sudėti į dubenį, įpilti sezamų aliejaus ir sojų padažo. Gerai išmaišyti.

Traškių ryžių salotos. Sumaišyti ryžiai


4. Kepimo skardą ištiesti kepimo popieriumi ir sudėti ryžius, juos paskleisti plonu sluoksniu.

Traškių ryžių salotos. Kepimui paruošti ryžiai


5. Orkaitę įkaitinti iki 200 C temperatūros ir ryžius kepti apie 30-35 min, kol jie lengvai apskrus ir taps traškesni (tikslus kepimo laikas priklausys nuo turimos orkaitės).

Traškių ryžių salotos. Iškepti ryžiai


6. Tuo tarpu agurkus supjaustyti plonais griežinėliais (tam labai patogu naudoti mandoliną) ir sudėti į dubenį.

Traškių ryžių salotos. Pjaustyti agurkai


7. Raudonąją papriką supjaustyti gabaliukais ir sudėti prie agurkų.

Traškių ryžių salotos. Pjaustyta paprika


8. Avokadą supjaustyti nedideliais gabaliukais ir sudėti į dubenį.

Traškių ryžių salotos. Pjaustytas avokadas


9. Svogūnų laiškus susmulkinti ir taip pat sudėti į dubenį.

Traškių ryžių salotos


10. Prie daržovių suberti keptus ryžius.

Traškių ryžių salotos. Sudėti ryžiai


11. Galiausiai į dubenį suberti šiek tiek smulkintus žemės riešutus.

Traškių ryžių salotos. Smulkinti riešutai


12. Padažui indelyje sumaišyti sojų padažą, sezamų aliejų, klevų sirupą ir traiškytą česnaką.

Traškių ryžių salotos. Padažas

13. Gerai išmaišyti ir supilti ant salotų.

Traškių ryžių salotos. Supiltas padažas


14. Salotas dar kartą gerai išmaišyti.

Traškių ryžių salotos. Viskas sumaišyta

15. Patiekti.

Traškių ryžių salotos. Salotos

Nuotraukos: Vaida Bučinskienė

Vaida Bučinskienė
Vaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Įdomūs video:

Taip pat skaitykite: