Traškių ryžių salotos – tai unikalus ir traškus patiekalas, sujungiantis skirtingas tekstūras bei Azijos skonius. Orkaitėje kepti ryžiai suteikia ypatingo traškumo, kuris kontrastuoja su šviežiomis daržovėmis ir kreminiu avokadu.
Traškių ryžių salotos: receptas
Šios salotos ne tik išsiskiria įdomia tekstūra, bet ir yra maistingos bei lengvai paruošiamos. Jos puikiai tinka tiek kaip savarankiškas patiekalas, tiek kaip garnyras prie kitų Azijos virtuvės įkvėptų valgių.
Salotos gardžios valgyti ir kitą dieną, daržovės tampa šiek tiek pasimarinavusios ir minkštesnės.
Ingredientai:
- 1 stikl. basmati ryžių (nevirtų)
- 2 stikl. vandens
- 1 valg. š. sezamų aliejaus
- 1 valg. š. sojų padažo
- 1 avokadas
- 1 raudonoji paprika
- Keli svogūnų laiškai
- Sauja žemės riešutų (paprastų arba sūdytų)
Padažui: - 2 valg. š. sojų padažo
- 1 valg. š. sezamų aliejaus
- 1 valg. š. klevų sirupo
- 1 česnakų skiltelė
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Pasiruošti visus ingredientus.

2. Puode užvirinti vandenį ir išvirti nuplautus ryžius (apie 15 min arba kaip nurodo gamintojas ant pakuotės). Išvirtus ryžius atidėti ir leisti pilnai atvėsti.

3. Atvėsusius ryžius sudėti į dubenį, įpilti sezamų aliejaus ir sojų padažo. Gerai išmaišyti.

4. Kepimo skardą ištiesti kepimo popieriumi ir sudėti ryžius, juos paskleisti plonu sluoksniu.

5. Orkaitę įkaitinti iki 200 C temperatūros ir ryžius kepti apie 30-35 min, kol jie lengvai apskrus ir taps traškesni (tikslus kepimo laikas priklausys nuo turimos orkaitės).

6. Tuo tarpu agurkus supjaustyti plonais griežinėliais (tam labai patogu naudoti mandoliną) ir sudėti į dubenį.

7. Raudonąją papriką supjaustyti gabaliukais ir sudėti prie agurkų.

8. Avokadą supjaustyti nedideliais gabaliukais ir sudėti į dubenį.

9. Svogūnų laiškus susmulkinti ir taip pat sudėti į dubenį.

10. Prie daržovių suberti keptus ryžius.

11. Galiausiai į dubenį suberti šiek tiek smulkintus žemės riešutus.

12. Padažui indelyje sumaišyti sojų padažą, sezamų aliejų, klevų sirupą ir traiškytą česnaką.

13. Gerai išmaišyti ir supilti ant salotų.

14. Salotas dar kartą gerai išmaišyti.

15. Patiekti.

Nuotraukos: Vaida Bučinskienė