Trinta brokolių sriuba su feta – tai viena tų sriubų, kuri patiks net ir tiems, kurie nėra brokolių gerbėjai – kreminė tekstūra, švelnūs prieskoniai ir sūris ją paverčia universaliu pasirinkimu kiekvienai dienai.
Trinta brokolių sriuba su feta: receptas
Puikus pasirinkimas lengviems pietums ar vakarienei – skanu, sveika ir greitai pagaminama.
Ingredientai:
- 1 brokolis (apie 500 g)
- 1 bulvė
- 1 svogūnas (nedidelis)
- 1-2 skiltelės česnako
- 700 ml daržovių sultinio (arba vandens su sultinio kubeliu)
- 100 g fetos sūrio
- 1 valg. š. alyvuogių aliejaus arba sviesto
- Druska ir pipirai pagal skonį
- Šlakelis citrinos sulčių (nebūtina)
- Moliūgų sėklos ar duonelės patiekimui (nebūtina)
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Svogūną, česnaką ir bulvę nulupti ir supjaustyti smulkiais gabalėliais. Brokolį suskirstyti žiedynais, stiebą taip pat nulupti ir supjaustyti.
2. Puode įkaitinti aliejų arba sviestą, suberti svogūną, česnaką ir kepininti keletą minučių, kol suminkštės. Tada sudėti bulvę, brokolį ir viską trumpai pakepinti.
3. Užpilti daržoves sultiniu, uždengti dangčiu ir virti apie 15 min, kol daržovės suminkštės.
4. Nukelti nuo kaitros ir sutrinti sriubą trintuvu iki vientisos, glotnios tekstūros. Pagardinti druska, pipirais ir jei norisi – keliais lašais citrinos sulčių.
5. Supilti sriubą į dubenėlius ir ant viršaus užbarstyti trupintos fetos.
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.