Twix šokoladuko skonio avižinė košė – tai skani ir maistinga alternatyva įprastai avižinei košei, turinti sodrų riešutų sviesto ir šokolado derinį. Avižiniai dribsniai su klevų sirupu ir vanile tampa švelniai saldžiu, minkštu pagrindu, o ant viršaus tepamas kreminis riešutų sviesto sluoksnis suteikia dar daugiau skonio.
Twix šokoladuko skonio avižinė košė: receptas
Tai puikus pasirinkimas tiek pusryčiams, tiek desertui, kurį galima pasiruošti iš anksto ir mėgautis bet kuriuo metu.
Ingredientai:
- 50 g pilno grūdo avižinių dribsnių
- 1/2 arb. š. kepimo miltelių
- 1 arb. š. klevų sirupo (arba kito saldiklio)
- 1/2 arb. š. vanilės ekstrakto
- 80 ml pieno (3,5%)
Riešutų sviesto sluoksnis:
- 12g riešutų sviesto miltelių (arba 2 a.š. įprasto riešutų sviesto + 10 ml vandens)
- 15 ml vandens
Šokolado sluoksnis:
- 10 g juodojo šokolado (85%)
- 3 g kokosų aliejaus
- Stambios druskos gabaliukai
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Dubenėlyje sumaišyti avižinius dribsnius, kepimo miltelius, klevų sirupą, vanilę ir pieną. Palikti brinkti 5 min.
2. Košę perkelti į nedidelį kepimo indą ir kepti karšto oro gruzdintuvėje 180 C temperatūroje 15 min.
3. Iškepusiai košei leisti šiek tiek atvėsti.
4. Dubenėlyje sumaišyti riešutų sviesto miltelius ir vandenį, turi gautis gana tiršta masė (*naudojant įprastą riešutų sviestą, jeigu jis nėra skystas, įpilti vandens ir pakaitinti garų vonelėje, kol šiek tiek suskystės).
5. Riešutų sviesto masę dėti ant iškepusios košės.
6. Garų vonelėje ištirpinti kokosų sviestą su šokoladu ir užpilti ant riešutų sviesto sluoksnio. 7. Dėti į šaldytuvą mažiausiai 1val.
8. Ištraukus užbarstyti stambių druskos gabalėlių.
Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Aurelija. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje.