Vaniliniai keksiukai su vaniliniu kremu – jie džiugina subalansuotu saldumu, subtiliu vanilės aromatu ir minkšta tekstūra.
Vaniliniai keksiukai su vaniliniu kremu: receptas
Švelnaus skonio ir lengvos tekstūros keksiukai puikiai tinka tiek šventinėms progoms, tiek maloniam pasimėgavimui kasdien.
Ingredientai:
Tešlai:
- 250 g kvietinių miltų
- 250 g cukraus
- 1 valg. š. kepimo miltelių
- žiupsnelis druskos
- 100 g sviesto (kambario temperatūros)
- 2 kiaušiniai
- 240 ml pieno (kambario temperatūros)
- 1 arb. š. vanilės pastos
Sviestiniam kremui:
- 200 g sviesto (kambario temperatūros)
- 320 g cukraus pudros
- žiupsnelis druskos
- 1 arb. š. vanilės pastos
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti orkaitę iki 180 °C temperatūros. Į keksiukų formą sudėti 12 popierinių formelių.
2. Dideliame dubenyje sumaišyti miltus, cukrų, kepimo miltelius ir druską. Sudėti sviestą ir, naudojantis elektriniu plaktuvu plakti kol masė primins smulkius trupinius.
3. Atskirame inde sumaišyti kiaušinius, pieną ir vanilės pastą. Po truputį pilti į sausųjų ingredientų mišinį, plakant mažu greičiu. Supylus visą skystį padidinti greitį iki vidutinio ir plakti dar 30 sek.
4. Tešlą tolygiai paskirstyti į keksiukų formeles. Kepti 18-22 min, kol viršus taps švelniai auksinis, o į centrą įkištas dantų krapštukas ištraukus bus švarus. Atvėsinti keksiukus 5 min formoje, tuomet perkelti ant grotelių, kad visiškai atvėstų.
5. Norint paruošti sviestinį kremą – sudėti sviestą į dubenį ir plakite vidutiniu greičiu apie minutę, kol taps labai šviesus ir purus.
6. Persijoti cukraus pudrą ir druską, sudėti į sviestą ir plakti dideliu greičiu 2-3 min, kol kremas taps tirštas ir lygus. Nepamiršti kartais nubraukti nuo dubens kraštų. Įmaišyti vanilės pastą ir plakti dar 30 sek. Kremą sukrėsti į konditerinį maišelį arba tiesiog užtepkite ant keksiukų šaukštu.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.