Ingredientai:
3 pakeliai varškės (tiks tiek liesa, tiek riebesnė)
3 kiaušiniai
3 stambesnės skiltelės česnako
250 g lydyto sūrio (labai tiks puskietis)
1 indelis vyšninių pomidoriukų
1 sauja sezamo sėklų
Gaminimas:
Išplakite kiaušinius, sukrėskite varškę, sugrūstą česnaką ir gerai išmaišykite. Stambia tarka tarkuotą sūrį suberkite į masę ir dar kartą permaišykite. Šis kiekis numatytas vidutinio dydžio stikliniam indui, taigi galite varijuoti kiekiais priklausomai nuo formos ir ragausiančių armijos dydžio.Indą išklokite kepimo popierium, sukrėskite masę, šaukštu išlyginkite viršų ir gausiai užberkite sezamo sėklomis, susmaigstykite pomidoriukus ir pašaukite orkaitėn. Kepti siūlyčiau apie 40-45 min. 200 C laipsnių temperatūroje.
Nei druskos, nei kitų prieskonių tikrai nereikia, bet galite paeksperimentuoti, pakeisdami pomidoriukus pvz. cukinijų gabaliukais, šoninės suktinukais, virtais putpelių kiaušinukais ir pan.
Skanaus!
receptai-logo90.jpg" width="80" />