0.9 C
Vilnius
Antradienis, 18 kovo, 2025

Veganiška daržovių užtepėlė su grybais

Veganiška daržovių užtepėlė su grybais – tai sodraus skonio ir maistingumo derinys, kuriame susijungia kepintų daržovių natūralus saldumas, subtilus riešutinis poskonis bei aromatingos prieskoninės žolelės. Kreminė konsistencija suteikia švelnumo, o pupelės praturtina patiekalą baltymais, todėl jis tampa ne tik gardus, bet ir sotus. Ši užtepėlė puikiai dera su traškia duona ir rūgštesniais pagardais, suteikiančiais gaivumo ir papildomos tekstūros.

Veganiška daržovių užtepėlė su grybais: receptas

Ingredientai:

  • 500 g rudųjų pievagrybių
  • 280 g portobelo grybų (arba eringi)
  • 300 g japoniškų baklažanų
  • 1 morkos (didesnės)
  • česnako galvos
  • 280 g konservuotų raudonųjų pupelių
  • 7 vnt. saulėje džiovintų pomidorų
  • ryšelis petražolių
  • 3 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • druskos ir pipirų pagal skonį

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Pievagrybius, portobello grybus, baklažanus, morką supjaustyti gabaliukais ir sudėti į skardą, išklotą kepimo popieriumi.
2. Taip pat į skardą sudėti ir česnako skilteles.
3. Viską apšlakstyti alyvuogių aliejumi, apibarstyti druska ir pipirais.
4. Orkaitę įkaitinti iki 200 C temperatūros ir daržoves kepti 20-25 minutes.
5. Iškepusias daržoves išimti iš orkaitės ir leisti šiek tiek atvėsti.
6. Tuomet sumaišyti su pupelėmis, kapotomis petražolėmis, pomidorais, aliejumi, druska ir pipirais
7. Viską sutrinti maisto smulkintuvu ar rankiniu trintuvu.
8. Gardu patiekti su raugintu arba marinuotu agurkėliu ir juodos duonos traškučiais.

Patarimas: jeigu nėra pirkti japoniškų baklažanų, tuomet galima gaminti su tradiciniais baklažanais. Tik tuomet juos reikėtų supjaustyti gabaliukais, apibarstyti druska ir išmaišius leisti pastovėti apie 15 min, kad ištrauktų drėgmę. Tuomet skystį nuspausti, baklažanus nuplauti ir tuomet dėti kepti kaip nurodyta recepte.

Su mūsų redakcija šiuo receptu pasidalino Austė. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje.

Vaida Bučinskienė
Vaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Įdomūs video:

Taip pat skaitykite: