Vištiena su ryžiais – šis vieno puodo receptas su vištiena ir ryžiais yra puikus pasirinkimas lengvai paruošiamai ir skaniai šeimos vakarienei. Gaminant nereikia daug pastangų, o galutinis rezultatas yra sotus ir maistingas patiekalas.
Vištiena su ryžiais: receptas
Tai ne tik skanus, bet ir praktiškas patiekalas, tinkantis tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui. O geriausia dalis – po gaminimo reikės išplauti labai nedaug indų.
Ingredientai:
- 1 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 800 g vištienos šlaunelių su kaulu
- 1 svogūnas (didelis)
- 2 česnako skiltelės
- 2 morkos (didelės)
- 2 arb. š. kumino sėklų
- ½ arb. š. rūkytos paprikos
- 250 g ryžių (basmati arba ilgagrūdžių)
- 600 ml vištienos sultinio
- Kelios šakelės krapų
- Druska ir juodieji pipirai pagal skonį
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti orkaitę iki 200 C temperatūros.
2. Įkaitinti aliejų dideliame puode su dangčiu, tinkamame naudoti orkaitėje. Sudėti vištieną ir kepti 10–12 minučių, kol ji paruduos iš visų pusių. Atidėti į lėkštę ir išpilti visus, išskyrus vieną šaukštą, kepimo skysčius iš keptuvės.
3. Į keptuvę sudėti stambiai pjaustytą svogūną, trintą česnaką ir gabaliukais pjaustytą morką, kepti 5 min, kol jos suminkštės ir įgaus auksinę spalvą.
4. Suberti kumino sėklas, papriką ir ryžius, gerai išmaišyti. Supilti sultinį, pagardinti ir užvirinti. Virti ant žemos kaitros, maišant, kol ryžiai nebus visiškai išvirę. Įmaišyti kapotus krapus ir gerai išmaišyti.
5. Ant ryžių sudėti vištienos šlauneles, uždengti dangčiu ir perkelti keptuvę į orkaitę 20–25 min, kol vištiena bus visiškai iškepusi, o ryžiai – minkšti. Išmaišyti ryžius šakute, pabarstyti papildomais smulkintais krapais ir patiekti.
Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.