Jums reikės:
Viščiukas – 1,
rūkyta paprika – 2 šaukšteliai,
druska – š½ šaukštelis,
alyvuogių aliejus,
svogūnas – 1,
morkos – 2,
konservuoti pomidorai arba pomidorų padažas – 400 g,
prieskoninės žolelės (tiks raudonėliai, čiobreliai),
svogūnų laiškai.
Kaip gaminame:
Viščiuką padalinkite į 6 ar 8 dalis (galite naudoti blauzdeles ar sparnelius). Sumaišykite rūkytą papriką, druską ir alyvuogių aliejų, gauta košele įtrinkite mėsą ir palaikykite 15–20 min. Per tą laiką nuvalykite ir griežinėliais supjaustykite 2 morkas ir svogūną. Mėgstantys aštriau, gali susmulkinti ir skiltelę česnako.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų, apkepkite mėsą (po 4 dalis vienu kartu) iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Apskrudusią mėsą dėkite į lėkštę ir tame pačiame aliejuje pakepinkite smulkintas morkas, svogūną ir česnaką (jei naudosite), kol suminkštės. Tuomet supilkite smulkintus konservuotus pomidorus su skysčiu (arba ½ pomidorų padažo ir tiek pat vandens), įberkite mėgstamų prieskoninių žolių (labai tiks raudonėliai, čiobreliai) palaukite kol užvirs, sumažinkite ugnį, uždenkite dangčiu ir troškinkite apie 10 minučių.
Į keptuvę sudėkite vištieną ir, uždengę dangčiu, troškinkite dar apie 5–8 minutes. Nukaiskite nuo ugnies, pabarstykite smulkintais šviežių svogūnų laiškais. Patiekite su virtais ryžiais.
P.S. Į troškinį kartu su vištiena galite sudėti ir skardinę konservuotų baltųjų pupelių. Tuomet nebereiks ryžių, tik riekelės šviežios, skrudintos duonos.
Skanaus!
Apie rūkytas paprikas skaitykite čia.