Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Receptai

Vištienos troškinys su grybais ir ryžiais: sotiems pietums

Kamile
Autorius Kamile
Publikuota: 2025-01-20
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Vištienos ir grybų troškinys
Vištienos ir grybų troškinys

Šis vištienos, grybų ir laukinių ryžių troškinys – tai puikus pasirinkimas šaltoms dienoms, kai norisi šilto ir jaukaus valgio.

Vištienos, grybų ir ryžių troškinys

Kreminis, aromatingas ir turtingas skoniais troškinys taps mėgstamu šeimos patiekalu, kuris ne tik sotins, bet ir suteiks tikrą malonumą skonio receptoriams.

Vištienos, grybų ir ryžių troškinys

Ingredientai

  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1 puodelis smulkinto svogūno
  • Puodelis smulkintų morkų
  • 1 puodelis smulkintos saliero stiebų
  • 2 česnako skiltelės, smulkintos
  • 2 puodeliai smulkintų grybų (pvz., pievagrybių)
  • 1 puodelis laukinių ryžių mišinio
  • 6 puodeliai vištienos sultinio
  • 3 puodeliai susmulkintos virtos vištienos
  • 1 puodelis grietinėlės
  • 2 šaukštai miltų
  • Druskos ir pipirų pagal skonį
  • Smulkintų šviežių petražolių papuošimui

Paruošimo instrukcijos

  1. Pakepinkite daržoves. Įkaitinkite alyvuogių aliejų dideliame puode ant vidutinės ugnies. Sudėkite svogūnus, morkas, salierus ir česnakus. Kepkite, kol daržovės suminkštės, apie 5 minutes.
  2. Įdėkite grybus. Suberkite grybus ir kepkite dar 5 minutes, kol jie šiek tiek apskrus.
  3. Sudėkite ryžius ir sultinį. Įpilkite laukinius ryžius ir užpilkite vištienos sultiniu. Užvirinkite, sumažinkite ugnį ir troškinkite apie 45 minutes arba tol, kol ryžiai suminkštės.
  4. Pridėkite vištieną ir užbaigkite troškinį. Įmaišykite susmulkintą vištieną. Atskirame inde sumaišykite grietinėlę su miltais, tada supilkite mišinį į troškinį. Virkite dar 10 minučių, kol troškinys sutirštės. Pagardinkite druska ir pipirais.
  5. Patiekite. Apibarstykite troškinį šviežiomis petražolėmis ir patiekite karštą.

Kodėl verta išbandyti?

Šis troškinys – idealus pasirinkimas, kai norisi pagaminti kažką paprasto, tačiau kartu ypatingai gardaus. Jis puikiai tinka vakarienei ar draugų susibūrimui, o šildantis efektas ir turtingas skonis sužavės kiekvieną.

Patarimas

Jei norite dar sodresnio skonio, naudokite riebesnę grietinėlę arba pridėkite trupintų džiovintų čiobrelių ir rozmarinų.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva

Šaltinis: https://pauladeenmagazine.com

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:grybaiTroškinysvištiena

AutoriusKamile
Sveiki! Esu Kamilė, Laikas.lt straipsnių autorė. Man labai patinka gaminti, rūpintis namais bei savimi. Visais atrastais receptais, bei patarimais apie meilę sau noriu pasidalinti su skaitytojais, tikiu, kad publikuojami straipsniai ir idėjos gali padėti nudžiuginti jus ir jūsų namiškius.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Šokoladinė tartaletė
Desertai

Šokoladinė tartaletė – sodrių desertų mėgėjams

2025-05-13
Sočios pusryčių tortilijos su kiaušiniais ir špinatais
Receptai

Sočios pusryčių tortilijos su kiaušiniais ir špinatais

2025-02-15
Žuvies pyragas su petražolių padažu
Receptai

Žuvies pyragas su petražolių padažu

2025-03-28
Kodėl marinuojant mėsą reikia aliejaus?
Naudinga

Kodėl marinuojant mėsą reikia aliejaus? Išbandykite patys!

2025-04-24

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?