Žagarėliai – purūs, traškūs ir nostalgiški žagarėliai, tai vienas iš tų kepinių, kurie primena vaikystę ir šiltus šeimos susibūrimus. Jie pasižymi švelniai saldžiu skoniu, auksine spalva ir traškia tekstūra.
Žagarėliai: receptas
Tobulai tinka prie puodelio arbatos ar kavos, o dosniai pabarstyti cukraus pudra suteikia jiems dar daugiau jaukumo ir šventiškumo. Puikus pasirinkimas savaitgalio kepiniui ar netikėtiems svečiams pavaišinti.
Ingredientai:
- 450 g miltų
- 1 kiaušinis
- 1,5 stiklinės kefyro (riebaus)
- 2 valg. š. aliejaus (rapsų ar saulėgrąžų)
- 0,5 arb. š. sodos
- Žiupsnelis druskos
- 4 valg. š. cukraus (daugiau, jeigu norisi saldžiau)
- Aliejaus (kepimui)
- Cukraus pudros (apibarstyti)
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Į dubenį supilti kefyrą ir įmaišyti sodą. Tuomet suberti cukrų, druską, supilti aliejų, įmušti kiaušinį ir viską labai gerai išmaišyti, kol masė taps vientisa.
2. Tuomet į dubenį berti miltus. Tai daryti pamažu, vis maišant. Miltų nepadauginti, kad tešla nebūtų per kieta. Ji turi būti minkšta, bet nelipti prie rankų.
3. Užminkytą tešlą uždengti ir palikti šiek tiek pastovėti, 15-20 min.
4. Stalviršį pabarstyti miltais ir perkelti tešlą. Ją galima perpjauti į kelias dalis, kad būtų lengviau dirbti.
5. Tešlos gabaliuką iškočioti plonai, maždaug 1 cm storio. Tuomet supjaustyti platesnėmis juostelėmis.
6. Juosteles supjaustyti tokio ilgio kokių norisi žagarėlių. Juostelės viduryje padaryti įpjovimą ir suformuoti žagarėlį.
7. Dideliame puode įkaitinti aliejų ir dėti kepti po kelis žagarėlius. Juos vis pavartyti, kad tolygiai iškeptų ir apskrustų.
8. Iškepusius perkelti ant popieriniais rankšluosčiais ištiestos lėkštės, kad susigertų riebalų perteklius.
9. Šiek tiek atvėsusius žagarėlius gausiai apibarstyti cukraus pudra ir patiekti.
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.