Jums reikės:
Alyvuogių aliejus – 4 šaukštai ir 1/4 stiklinės
1 virta morka arba cukinijos ( gali būti ir moliūgo) girežinėlis
Žiupsnelis druskos
Nedidelė sauja kedro arba migdolų riešutų
Grietinė – 1 šaukštas
Bazilikas – 3 didelės saujos
Česnakas – 3 skiltelės
Kaip gaminti:
Į verdantį vandenį įberti žiupsnelį druskos ir 4 šaukštus alyvuogių aliejaus, suberti makaronus. Kol virs makaronai, susmulkinkite bazilikus, česnaką, morką ( arba cukinijos griežinėlį). Mišinį patroškinkite su grietine kelias minutes, kol suminkštės. Sukrėskite viską į indą ir palaukite kol truputėlį atvės. Gerai sutrinkite riešutus, užpilkite alyvuogių aliejumi, druska ir kartu su baziliko mase išsukite, kol pasidarys tirštas padažas. Sumaišykite su dar karštais makaronais, pagardinkite varškės sūriu ( labai tinka ožkos sūris) ir papuoškite šviežiais baziliko lapeliais. Mėgaukitės itališkais pietumis:)
Skanaus!
Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas kiekvienam. Mūsų tikslas savo skaitytojams teikti išskirtines naujienas iš viso pasaulio. Čia rasite daugybę patarimų, istorijų bei puikių ir daugelio pamėgtų receptų. Lai kiekviena diena su mumis prasideda iš naujo!