Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Makaronų patiekalai

Žali makaronai su netikėtu ingredientu

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-04-03
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Žali makaronai su netikėtu ingredientu
Žali makaronai su netikėtu ingredientu

Žali makaronai su netikėtu ingredientu – tai kreminės tekstūros, ryškios spalvos ir sodraus skonio patiekalas, kuriame derinamas švelnus padažo glotnumas ir makaronų gaivumas. Subalansuotas skonių derinys sukuria lengvą, bet kartu ir sotų patiekalą. Puikiai tinka tiek kasdieniams pietums, tiek ypatingoms progoms.

Žali makaronai su netikėtu ingredientu: receptas

Sodraus, bet ne per intensyvaus skonio padažas apgaubia makaronus, suteikdamas jiems malonų aksominį skonį.

Ingredientai:

  • 65 ml rapsų aliejaus arba (alyvuogių)
  • 2 česnako skiltelės
  • 250 g lapinio kopūsto (kale)
  • 400 g makaronų
  • 60 g kietojo sūrio
  • Druska ir juodieji pipirai pagal skonį

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Supilti aliejų į mažą puodą ir sudėti česnako skilteles. Kaitinti ant silpnos ugnies 6–8 min, neleidžiant aliejui ar česnakui sudegti.
2. Kai česnakas pradeda gelsti, nukelti nuo kaitros ir palikti atvėsti bei įsigerti skoniams, kol bus paruoštas lapinis kopūstas.
3. Iš lapinio kopūsto lapų išimti kietąsias dalis ir stambiai supjaustyti. Dideliame puode užvirinti pasūdytą vandenį ir sudėti lapinį kopūstą. Virti 3–4 min, kol jis šiek tiek suminkštės, bet išliks ryškiai žalios spalvos. Nukošti ir perplauti šaltu vandeniu, kad būtų sustabdytas kepimo procesas. Nusausinti, pašalinant vandens perteklių.
4. Tuo tarpu kitame puode užvirinti pasūdytą vandenį ir sudėti makaronus. Virti pagal pakuotės instrukcijas.
5. Kol verda makaronai, sudėti išvirtą ir atvėsintą lapinį kopūstą į trintuvą. Supilti atvėsusį česnakinį aliejų ir įdėti vieną česnako skiltelę. (Jei norisi intensyvesnio skonio, galima dėti abi skilteles.) Sutrinti iki tirštos, smulkintos pastos.
6. Išvirusius makaronus nukošti (pasilikti 150–200 ml makaronų virimo vandens). Supilti 100 ml makaronų vandens į trintuvą ir plakti dideliu greičiu, kol gausis ryškios spalvos, glotnus padažas. Jei padažas vis dar per tirštas, įpilti dar 50 ml makaronų vandens. Suberti tarkuotą sūrį, žiupsnį druskos ir pipirų ir suplakti paskutinį kartą.
7. Grąžinti makaronus į šiltą puodą ir supilti kopūstų padažą. Gerai išmaišyti, kad makaronai tolygiai pasidengtų padažu, jei reikia, įpilti dar šiek tiek makaronų vandens.
8. Patiekti apibarsčius papildomu tarkuotu sūriu.

Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food


Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:Makaronai su kaleMakaronai su padažumakaronų patiekalaiPatiekalai su lapiniu kopūstuŽali makaronai su netikėtu ingredientu

AutoriusVaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Lietiniai blynai iš pilno grūdo miltų
Blynai

Lietiniai blynai iš pilno grūdo miltų

2025-04-07
Kiaulienos ir avinžirnių troškinys
Mėsos patiekalai

Kiaulienos ir avinžirnių troškinys

2025-03-28
Vištienos kukuliai su pupelėmis
Mėsos patiekalai

Vištienos kukuliai su žaliosiomis pupelėmis

2025-01-11
Greitos sluoksniuotos tešlos bandelės su uogiene oro gruzdintuvėje
Desertai

Greitos sluoksniuotos tešlos bandelės su uogiene oro gruzdintuvėje

2025-02-17

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?