Žalias humusas su avokadais – tai gaivus ir maistingas užkandis. Kreminė tekstūra, švelnus avokado skonis ir šiek tiek rūgštelės iš citrinos susilieja į subalansuotą, šviežią ir spalvingą patiekalą.
Žalias humusas su avokadais: receptas
Tai puikus būdas pagyvinti klasikinį humusą ir įnešti šiek tiek žalumos į savo kasdienį meniu.
Ingredientai:
- 1 avokadas (prinokęs)
- 240 g virtų avinžirnių (be skysčio)
- 1 skiltelė česnako
- 2 valg. š. tahini (sezamų pastos)
- 2 valg. š. citrinos sulčių
- 2-3 valg. š. alyvuogių aliejaus
- Šlakelis vandens (konsistencijai sureguliuoti)
- Saujelė šviežių špinatų ar kalendros (nebūtina, dėl dar ryškesnės žalios spalvos)
- Druska ir pipirai pagal skonį
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Į maisto smulkintuvą sudėti avinžirnius, avokadą, česnako skiltelę, tahini, citrinos sultis, žalumynus (jei naudojami), druską ir pipirus.
2. Pradėkite trinti, po truputį pilti alyvuogių aliejų ir šlakelį vandens, kol bus pasiektas norimas kremiškumas.
3. Paragauti ir pakoreguoti prieskonius.
4. Humusą patiekti su daržovių lazdelėmis, pita duona ar tepti ant skrebučių.
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.