Žuvies pyragas su petražolių padažu – tai skanus ir sotus žuvies bei bulvių košės derinys, su papildomu petražolių padažu, kuris suteikia gaivumo ir švelnumo.
Žuvies pyragas su petražolių padažu: receptas
Tai – puikus pasirinkimas tiek kasdieniam vakarienei, tiek šventiniams pietums, kai norisi paruošti kažką ypatingo ir skanaus, tačiau nesudėtingo. Šis patiekalas maloniai nuteiks ir suteiks pilnatvės jausmą visiems, kurie jį ragauja.
Ingredientai:
- 900 g bulvių
- 150 ml grietinėlės
- 55 g sviesto
- Druska ir balti pipirai
- Žiupsnelis šviežiai tarkuoto muskato riešuto
- 225 g menkės filė (be odos ir kaulų)
- 450 g lašišos (be odos ir kaulų)
- Šlakelis citrinos sulčių
- 4 kiaušiniai (kietai virti)
Petražolių padažui:
- 85 g sviesto
- Didelis pluoštas petražolių
- 30 g paprastų miltų
- 570 ml pieno
- Šlakelis grietinėlės pagal skonį
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Bulves nuskusti, supjaustyti gabaliukais ir išvirti pasūdytame vandenyje, kol jos suminkštės. Tuomet jas gerai nusausinti ir sutrinti.
2. Įpilti grietinėlės ir sudėti sviestą, pagardinti druska, pipirais ir muskato riešutu. Gerai išmaišyti, kol taps glotnios ir kreminės konsistencijos. Pagardinti pagal skonį ir atidėti į šoną.
3. Petražolių padažui ištirpinti sviestą puode ant labai mažos ugnies, tada sudėti smulkiai pjaustytas petražoles ir virti apie 10 min.
4. Sudėti miltus ir gerai išmaišyti. Virti vis pamaišant apie 3 min. (neleisti mišiniui paruduoti).
5. Kitame puode užvirinti pieną. Lėtai pilti karštą pieną į sviesto ir miltų mišinį, nuolat maišant, kol mišinys taps visiškai glotnus. Įmaišyti grietinėlę pagal skonį. Užvirinti padažą, tada sumažinti kaitrą ir virti ant mažos kaitros 5-6 min.
6. Tuo tarpu įkaitinti orkaitę iki 200 C temperatūros ir gausiai ištepti gilią kepimo formą sviestu.
7. Supjaustyti menkę ir lašišą gabaliukais, sudėti į kepimo indą, lengvai pagardinti su šiek tiek citrinos sulčių.
8. Užpilkite karštą petražolių padažą ant žuvies, tolygiai išdėliokite ketvirčiais supjaustytus kiaušinius ir uždėti bulvių košę.
9. Kepkite 35-40 min, kol viršus taps traškus ir auksinis.
Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.