Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Receptai

Žuvies pyragas su petražolių padažu

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-03-28
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Žuvies pyragas su petražolių padažu
Žuvies pyragas su petražolių padažu

Žuvies pyragas su petražolių padažu – tai skanus ir sotus žuvies bei bulvių košės derinys, su papildomu petražolių padažu, kuris suteikia gaivumo ir švelnumo.

Žuvies pyragas su petražolių padažu: receptas

Tai – puikus pasirinkimas tiek kasdieniam vakarienei, tiek šventiniams pietums, kai norisi paruošti kažką ypatingo ir skanaus, tačiau nesudėtingo. Šis patiekalas maloniai nuteiks ir suteiks pilnatvės jausmą visiems, kurie jį ragauja.

Ingredientai:

  • 900 g bulvių
  • 150 ml grietinėlės
  • 55 g sviesto
  • Druska ir balti pipirai
  • Žiupsnelis šviežiai tarkuoto muskato riešuto
  • 225 g menkės filė (be odos ir kaulų)
  • 450 g lašišos (be odos ir kaulų)
  • Šlakelis citrinos sulčių
  • 4 kiaušiniai (kietai virti)

Petražolių padažui:

  • 85 g sviesto
  • Didelis pluoštas petražolių
  • 30 g paprastų miltų
  • 570 ml pieno
  • Šlakelis grietinėlės pagal skonį

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Bulves nuskusti, supjaustyti gabaliukais ir išvirti pasūdytame vandenyje, kol jos suminkštės. Tuomet jas gerai nusausinti ir sutrinti.
2. Įpilti grietinėlės ir sudėti sviestą, pagardinti druska, pipirais ir muskato riešutu. Gerai išmaišyti, kol taps glotnios ir kreminės konsistencijos. Pagardinti pagal skonį ir atidėti į šoną.
3. Petražolių padažui ištirpinti sviestą puode ant labai mažos ugnies, tada sudėti smulkiai pjaustytas petražoles ir virti apie 10 min.
4. Sudėti miltus ir gerai išmaišyti. Virti vis pamaišant apie 3 min. (neleisti mišiniui paruduoti).
5. Kitame puode užvirinti pieną. Lėtai pilti karštą pieną į sviesto ir miltų mišinį, nuolat maišant, kol mišinys taps visiškai glotnus. Įmaišyti grietinėlę pagal skonį. Užvirinti padažą, tada sumažinti kaitrą ir virti ant mažos kaitros 5-6 min.
6. Tuo tarpu įkaitinti orkaitę iki 200 C temperatūros ir gausiai ištepti gilią kepimo formą sviestu.
7. Supjaustyti menkę ir lašišą gabaliukais, sudėti į kepimo indą, lengvai pagardinti su šiek tiek citrinos sulčių.
8. Užpilkite karštą petražolių padažą ant žuvies, tolygiai išdėliokite ketvirčiais supjaustytus kiaušinius ir uždėti bulvių košę.
9. Kepkite 35-40 min, kol viršus taps traškus ir auksinis.

Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food


Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:Labai gardus žuvies pyragaspatiekalai su žuvimiSotus žuvies pyragasŽuvies patiekalaiŽuvies pyragas

AutoriusVaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Cezario salotos
Receptai

Cezario salotos

2024-01-22
Mėsos kukuliai pomidorų ir paprikų padaže
Mėsos patiekalai

Mėsos kukuliai pomidorų ir paprikų padaže

2025-04-04
3-3-3 metodas traškioms ir minkštoms bulvytėms be vargo
Bulvių patiekalai

3-3-3 metodas traškioms ir minkštoms bulvytėms be vargo

2024-12-31
Ryžių blynai
Blynai

Ryžių blynai

2024-01-25

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?