Šiek tiek juodojo šokolado gali nuveikti labai daug! Naujas tyrimas rodo, kad juodasis šokoladas gali padėti išvengti 2 tipo diabeto išsivystymo.
Tyrime nustatyta, kad dalyviai, suvalgę penkis ar daugiau porcijų juodojo šokolado per savaitę, demonstravo žymiai mažesnę riziką susirgti šia liga – 21 % mažesnę nei tie, kurie valgė panašų kiekį pieno šokolado.
Be to, tie, kurie tyrimo metu valgė pieno šokoladą, priaugo svorio – o tai paprastai prisideda prie diabeto rizikos – tuo tarpu juodojo šokolado vartotojai nepriaugo.
Juodasis šokoladas yra laikomas sveiku ir naudingu
Kakavoje esantys junginiai siejami su gera širdies sveikata. Tai taip pat puikus maistas, gerinantis jautrumą insulinui ir mažinantis kraujospūdį sveikiems žmonėms.
Šios naudingosios savybės daugiausia susijusios su flavanoliais – biologiškai aktyviais junginiais, randamais augaluose, kurie skatina azoto oksido gamybą, dėl ko plečiasi kraujagyslės ir mažėja kraujospūdis. Vienas flavanolių tipas – epicatechinai – ypač domina mokslininkus dėl savo antioksidantinių savybių.
Nepaisant vis daugiau įrodymų apie juodojo šokolado naudą sveikatai, tyrimo autoriai rekomenduoja jų išvadas vertinti kritiškai.
Tie, kurie tyrime teigiamai reagavo į juodojo šokolado vartojimą, galėjo turėti ir kitų sveikų įpročių, kurie taip pat gali padėti išvengti 2 tipo diabeto. Be to, svarbu saikingumas – tyrimo dalyviai valgė maždaug po 1 šokolado gabalėlį per dieną.
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.
Šaltinis:
https://people.com/