Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Naudinga

7 Paprikos panaudojimo būdai. Paprastumas nustebins

Aurimas Kavaliūnas
Autorius Aurimas Kavaliūnas
Publikuota: 2025-03-07
Komentarų: 0
3 min. skaitymo
7 paprikos panaudojimo būdai.
7 paprikos panaudojimo būdai.

Paprika – universali ir skani daržovė, tinkanti įvairiems patiekalams. Šiame straipsnyje pristatome 7 paprastus, bet netikėtus paprikos panaudojimo būdus, kurie nustebins savo originalumu ir paprastumu. Atraskite naujus skonius ir įkvėpimą kasdienei maisto gamybai.

Saldžiosios paprikos užkandis

Nuplaukite ir supjaustykite saldžiąją papriką juostelėmis. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pabarstykite druska ir pipirais. Galima pridėti ir kitų prieskonių, pavyzdžiui, česnakų miltelių ar raudonėlio. Šis paprastas užkandis puikiai tinka kaip priedas prie mėsos ar žuvies patiekalų. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 15 minučių, kol paprika suminkštės ir šiek tiek apkeps. Skanaus!

Kepta paprika ant grotelių

Nuplautas ir perpjautas išilgai paprikas kepkite ant grotelių, kol odelė pajuoduos. Tada sudėkite į dubenį, uždenkite ir palikite 10-15 minučių. Po to nuimkite odeles ir sėklas.

Kepta paprika puikiai tinka salotoms, užtepėlėms ir padažams. Gautą masę galite susmulkinti ir sumaišyti su alyvuogių aliejumi, česnaku ir kitais prieskoniais pagal skonį. Taip paruoštą papriką galima laikyti šaldytuve keletą dienų.

Marinuoti paprikos gabaliukai

Supjaustykite paprikas norimo dydžio gabaliukais. Paruoškite marinatą iš alyvuogių aliejaus, acto, česnakų, druskos ir pipirų. Galite pridėti ir kitų žolelių, tokių kaip raudonėlis ar bazilikas, pagal savo skonį.

Sudėkite paprikas į marinatą ir palikite bent 30 minučių (galima ir ilgiau). Marinuoti paprikos gabaliukai puikiai tiks kaip užkandis ar priedas prie mėsos patiekalų. Prieš patiekdami, galite juos apkepti ant grotelių arba keptuvės, kad sustiprintumėte skonį ir suteiktumėte lengvą traškumą.

7 paprikos panaudojimo būdai. Marinuota paprika

Paprika padaže

Kepkite papriką orkaitėje 200°C temperatūroje, kol suminkštės (apie 20-25 minutes), kol oda ims raukšlėtis ir lengvai apjuoduoti. Tada sutrinkite ją su blenderiu iki vientisos masės.

Pridėkite alyvuogių aliejaus, acto, druskos, pipirų ir kitų norimų prieskonių, pavyzdžiui, kumino, paprikos miltelių ar džiovintų žolelių.

Jei norite tirštesnio padažo, galite įpilti šaukštą jogurto ar grietinės. Šis padažas puikiai tinka prie mėsos, žuvų ir daržovių. Patiekite šiltą ar šaltą.

Įdarytos paprikos

Išpjaukite paprikų sėklas, palikdami šiek tiek vietos įdarui. Įdarui tinka faršas, ryžiai, daržovės ir prieskoniai. Įdarytas paprikas kepkite orkaitėje, kol suminkštės. Šis receptas puikiai tinka ir kepimui oro gruzdintuvėje.

Džiovintos paprikos

Supjaustykite paprikas juostelėmis ir džiovinkite saulėje arba orkaitėje žemoje temperatūroje (apie 50-70°C) keletą valandų, kol jos taps traškios ir sausos. Džiovinimo laikas priklauso nuo paprikų storio ir orkaitės tipo.

Džiovintos paprikos puikiai tinka sriuboms, padažams ir kaip priedas prie kitų patiekalų, suteikdamos intensyvaus skonio. Prieš naudojimą, jas galite sumalti į miltelius arba mirkyti vandenyje, kad suminkštėtų.

7 paprikos panaudojimo būdai. Džiovinta paprika

Paprikos traškučiai

Supjaustykite paprikas plonomis juostelėmis, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir kepkite orkaitėje, kol apskrus. Šis sveikas ir skanus užkandis patiks visiems.

Išbandykite šiuos paprastus, bet netikėtus paprikos panaudojimo būdus ir nustebinkite save ir savo artimuosius skonių įvairove. Paprikos universalumas leidžia eksperimentuoti ir kurti naujus, išskirtinius patiekalus!

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:maistasPaprikaPaprikos patiekalai

AutoriusAurimas Kavaliūnas
Esu Aurimas Kavaliūnas, kulinarinių straipsnių redaktorius Laikas.lt portale. Savo straipsniuose stengiuosi apjungti aistrą maisto gaminimui ir nenumaldomą norą eksperimentuoti su įvairiais patiekalų receptais. Mėgstu pirmiausiai viską išbandyti pats ir vėliau pasidalinti naudingais patarimais bei patobulintais receptais su savo skaitytojais. Tikiuosi, kad mano entuziazmas ir kūrybiškumas įkveps kitus gaminti maistą su tokia pačia meile bei užsidegimu.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Makaronai su krevetėmis ir čili pipirais
Makaronų patiekalai

Makaronai su krevetėmis ir čili pipirais

2025-05-21
Citrinos su medumi kokteilis
Gėrimai

Citrinos su medumi kokteilis

2024-01-26
38 savaitės aktualiausios savaitgalio akcijos ir pasiūlymai
Receptai

38 savaitės aktualiausios savaitgalio (2024.09.19-09.22) LIDL, RIMI, MAXIMA ir IKI akcijos ir pasiūlymai su kainų analitike Irena

2024-09-19
Klasikinis Tinginys
Desertai

Klasikinis Tinginys – gražiausias, kokį esate matę

2025-03-07

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?