Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Desertai

Jogurtinis tortas su bananų biskvitais

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-02-19
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Jogurtinis tortas su bananų biskvitais
Jogurtinis tortas su bananų biskvitais

Jogurtinis tortas su bananų biskvitais – šis tortas yra puikus pasirinkimas, jei norite sveikesnio deserto, pasižyminčio subalansuotu saldumu ir gaiviu skoniu. Drėgnas bananų biskvitas, iškeptas iš natūralių ingredientų, yra minkštas ir aromatingas. Kokosų aliejus suteikia jam švelnų tropinį atspalvį, o cinamonas paryškina natūralų bananų skonį.

Jogurtinis tortas su bananų biskvitais: receptas

Tai lengvas, šviesus ir estetiškas desertas, tinkantis įvairioms progoms ar jaukiam pasisėdėjimui su artimaisiais.

Ingredientai:

Pagrindui:

  • 4 bananai (nedideli, gerai prinokę)
  • 100 g avižų miltų (tinka ir kitokie)
  • 2-3 kiaušiniai
  • 1 arb. š. kepimo miltelių
  • Šiek tiek vanilės
  • Šiek tiek cinamono
  • Kokosų sviestas
  • Žiupsnis himalajų druskos

    Masei:
  • 300 g natūralaus jogurto
  • 100 g varškės
  • 30g klevų sirupo
  • Šiek tiek vanilės
  • 20 g želatinos
  • 100 ml vandens (želatinai tirpinti)
  • Citrinos žievelės

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius, cinamoną ir druską. Atidėti.
2. Kitame dubenyje gerai sutrinti bananus ir prie jų mušti kiaušinius. Išplakti.
3. Kokosų aliejų ištirpinti, atvėsinti ir supilti į bananų masę. Išplakti.
4. Tuomet sausus ingredientus suberti prie šlapių ir užmaišyti biskvito masę.
5. Torto formą ištiesti kepimo popieriumi ir supilti masę.
6. Biskvitą kepti iki 175 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 30 min. Patikrinti mediniu pagaliuku ar iškepė.
7. Iškepusiam biskvitui leisti atvėsti ir tuomet perpjauti per pusę.
8. Tuomet į dubenį sudėti jogurtą ir varškę. Gerai pertrinti. kad nebūtų didelių varškės gumuliukų (galima trinti ir rankiniu trintuvu).
9. Želatiną užpilti vandeniu ir palikti išbrinkti. Tuomet šiek tiek pakainti, kad ištirptų (neužvirinti) ir leisti atvėsti. Supilti į varškės masę ir gerai išmaišyti.
10. Į varškės masę taip pat įpilti klevų sirupo, šiek tiek vanilės ir nutarkuoti citrinos žievelę.
Viską gerai išmaišyti.
11. Tortinėje formuoti tortą – dėti pirmą biskvitą, dėti dalį kremo. Uždėti antrą biskvitą ir sudėti likusį kremą. Tortą perkelti į šaldytuvą kelioms valandoms, kad sutvirtėtų.
12. Papuošti tirpintu šokoladu, pjaustytomis šviežiomis ir/ar liofilizuotomis braškėmis.

Jogurtinis tortas su bananų biskvitais. Gabaliukas


Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Jurita. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje.

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:Gaivus tortasJogurtinis tortasJogurtinis tortas su bananiniais biskvitaisTortas su pertepimu

AutoriusVaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Omleto keksiukai su kumpiu ir sūriu
Receptai

Omleto keksiukai su kumpiu ir sūriu

2025-04-29
Kaip išsirinkti švelniausio skonio alyvuogių aliejų.
Naudinga

Kaip išsirinkti švelniausio skonio alyvuogių aliejų? Virtuvės šefo patarimai

2025-05-05
Tobula avižinė pusryčių košė
Košės

Tobula avižinė pusryčių košė

2025-02-27
Natūraliai saldus morkų pyragas be kvietinių miltų
Desertai

Natūraliai saldus morkų pyragas be kvietinių miltų

2025-02-26

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?