Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios naujienos
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios naujienos
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Desertai

Natūraliai saldus morkų pyragas be kvietinių miltų

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-02-26
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Natūraliai saldus morkų pyragas be kvietinių miltų
Natūraliai saldus morkų pyragas be kvietinių miltų

Natūraliai saldus morkų pyragas be kvietinių miltų – šis morkų pyragas su jogurtiniu kremu yra puikus sveikesnis deserto pasirinkimas. Jis minkštas, drėgnas, natūraliai saldus ir praturtintas maistingais ingredientais.

Natūraliai saldus morkų pyragas be kvietinių miltų: receptas

Šis pyragas puikiai tinka tiek pusryčiams, tiek popiečio desertui prie kavos ar arbatos. Jo sudėtyje nėra pridėtinio cukraus, todėl tai puiki alternatyva tiems, kurie nori mėgautis lengvesniu ir skaniu desertu.

Ingredientai:

  • 1 bananas
  • 2-3 morkos
  • 2 kiaušiniai
  • 0,5 stikl. avižų
  • 130 g graikiško jogurto
  • 0,75 stikl. avižų miltų
  • 0,75 stikl. migdolų miltų
  • 2 arb. š. Kepimo miltelių
  • Žiupsnis druskos
  • Šiek tiek cinamono
  • Mėgstamo sirupo

    Kremui:
  • 1 stikl. graikiško jogurto
  • 5-6 datulės
  • 2 valg. š. riešutų sviesto

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Morkas smulkiai sutarkuoti.
2. Dubenyje sutrinti labai gerai sunokusį bananą.
3. Prie banano įmušti kiaušinius.
4. Sudėti graikišką jogurtą ir įberti druskos bei cinamono.
5. Sudėti tarkuotas morkas, įpilti šiek tiek mėgstamo sirupo (ar kito saldiklio) ir viską gerai išmaišyti.
6. Suberti avižas, avižų ir migdolų miltus (miltų reikia tiek, kad tešla gautųsi tiršta) ir kepimo miltelius.
7. Viską gerai išmaišyti ir gautą masę perkelti į kepimo formą.
8. Orkaitę įkaitinti iki 180 C laipsnių temperatūros ir pyragą kepti apie 45-55 min.
9. Pyragui iškepus leisti jam atvėsti ant grotelių.
10. Kremui paruošti maisto smulkintuve sumaišyti graikišką jogurtą, datules ir riešutų sviestą. Trinti kol gausis kreminės tekstūros masė.
11. Gautu kremu aptepti iškepusį pyragą.


Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Monika. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje.

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:desertasMorkų pyragasnatūraliai saldus morkų pyragaspyragas be kvietinių miltų

AutoriusVaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kodėl porai turėtų augti jūsų darže?
Naudinga

Pateikė priežastis, kodėl porai turėtų augti jūsų darže

2025-03-04
Dubajaus tiramisu su pistacijomis
Desertai

Dubajaus tiramisu su pistacijomis

2025-02-04
Karštas vynas
Gėrimai

Karštas vynas

2024-01-17
Tiramisu sūrio pyragas
Desertai

Tiramisu sūrio pyragas

2024-01-15

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?