Morkų tortas su mažesniu cukraus kiekiu – tai sodrus, drėgnas ir aromatingas kepinys, kuriame susilieja saldžių morkų, šiltų prieskonių ir riešutų skoniai.
Morkų tortas su mažesniu cukraus kiekiu: receptas
Puikus pasirinkimas tiems, kurie ieško šiek tiek sveikesnio, tačiau vis tiek gardaus pyrago varianto.
Ingredientai:
Biskvitui:
- 200 ml augalinio aliejaus
- 3 kiaušiniai
- 175 ml agavų sirupo
- 400 g morkų (nuluptų ir sutarkuotų)
- 275 g miltų su kildinimo medžiaga (self-raising)
- 2 arb. š. kepimo miltelių
- 1 arb. š. maltos cinamono
- 1 arb. š. mišrių prieskonių (pvz., cinamonas, muskatas, gvazdikėliai)
- 150 g razinų
- 150 g graikinių riešutų (kapotų)
- 1 apelsinas (smulkiai tarkuota žievelė)
Kremui:
- 400 g kreminio sūrio
- 50 g sviesto (kambario temperatūros)
- 50 ml klevų sirupo
- 25 g graikinių riešutų (smulkintų)
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti orkaitę iki 180 °C temperatūros. Ištepti aliejumi ir iškloti kepimo popieriumi dvi 20 cm skersmens apvalias kepimo formas.
2. Supilti aliejų į didelį dubenį, įmušti kiaušinius, įpilti agavų sirupo ir viską gerai išplakti. Sudėti tarkuotas morkas ir išmaišyti.
3. Kitame dubenyje persijoti miltus, kepimo miltelius, cinamoną ir prieskonius. Suberti razinas, graikinius riešutus ir sudėti apelsino žievelę. Viską išmaišyti, kad viskas pasidengtų miltais.
4. Miltų mišinį sumaišyti su morkų mase, kol viskas tolygiai susijungs. Padalinti tešlą į paruoštas kepimo formas ir kepti įkaitintoje orkaitėje apie 40 min. Po 20-30 min kepimo uždengti folija, kad viršus neparuduotų per daug.
5. Išėmus iš orkaitės palikti atvėsti formose 5 min, tuomet išimti ir perkelti ant grotelių, kad visiškai atvėstų.
6. Kremui paruošti kreminę sūrį sudėti į dubenį ir išplakti iki vientisos masės. Įmaišyti sviestą ir klevų sirupą, dar kartą išplakti. Laikykite šaldytuve kol prireiks.
7. Pirmą biskvitą dėti į lėkštę ir aptepti paruoštu kremu. Užsdėti antrą biskvitą ir sudėti likusį kremą.
8. Apibarstyti viršų kapotais riešutais.
Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.