Anties kulšelės orkaitėje – puikus pasirinkimas, kai norite pasigaminti skanų ir maistingą patiekalą su keptomis anties kulšelėmis ir šviežiomis, traškiomis salotomis. Marinuoti anties kulšeles suteikia nuostabų skonį, o salotos su daržovėmis, avinžirniais ir sezamų sėklomis prideda šviežumo ir maistingųjų medžiagų.
Anties kulšelės orkaitėje: receptas
Tai visavertis patiekalas, kuris nustebins jūsų svečius ir sužavės nuostabiu skonio deriniu!
Ingredientai:
- 500 g šviežių ančiukų kulšelių
Marinatui: - 4 valg. š. obuolių acto
- 1 arb. š. maltos saldžiosios paprikos
- 1 arb. š. raudonėlių
- 1 arb. š. “Graikiškų” prieskonių
- 1 arb. š. maltų juodųjų pipirų
- 1 arb. š. druskos
Aptepimui: - 15g ryžių sirupo
Salotoms: - 115 g avinžirnių
- 100 g marinuotų agurkėlių
- 80 g saldžių bulvių
- 115 g kopūsto
- 1 arb. š. sezamo sėklų
- 1 valg. š. avokadų aliejaus
- 1/2 arb. š. druskos
- 1/2 arb. š. maltų juodųjų pipirų
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Dubenyje sumaišyti obuolių actą, maltą saldžiąją papriką, raudonėlius, graikiškus prieskonius, juoduosius pipirus ir druską.
2. Paruoštame marinate apvolioti ančių kušeles ir palikti marinuotis 6-8 val.
3. Mėsai pasimarinavus kulšeles susukti į foliją ir kepti iki 190 C įkaitintoje orkaitėje apie 70min.
4. Po to atidengti, aptepti ryžių sirupu ir kepti dar papildomai 10 min.
5. Agurkėlius, saldžią bulvę ir kopūstą smulkiai supjaustyti ir sudėti į dubenį.
6. Prie daržovių berti avinžirnius, sezamų sėklas, pilti avokadų aliejaus, berti druskos ir pipirų. Išmaišyti.
7. Salotas patiekti šalia keptų anties kulšelių.
Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Aurelija. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje.