Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Blynai

Tobulų blynų paslaptis: vos vienas šaukštas šio ingrediento viską pakeis

Saulena
Autorius Saulena
Publikuota: 2025-01-04
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Tobulų blynų paslaptis: vos vienas šaukštas šio ingrediento viską pakeis
Tobulų blynų paslaptis: vos vienas šaukštas šio ingrediento viską pakeis

Daugelis šeimininkių susiduria su sunkumais ruošiant blynų tešlą. Tai pasirodo gumulai, tai tešla per tiršta, o tai per skysta. Tačiau yra paprastas kulinarinis triukas, kuris padės pasiekti idealią tešlą ir pagaminti plonus, elastingus ir be jokių trūkumų blynus. Tobulų blynų paslaptis – tik vienas papildomas šaukštelis ingrediento.

Tobulų blynų paslaptis: tešlos gaminimas

Prieš pradėdami minkyti tešlą, į ją įdėkite vieną šaukštą aliejaus. Šis paprastas žingsnis padarys tešlą vientisą, minkštą ir lengvą kepti. Aliejus sukuria ploną plėvelę, kuri neleidžia susidaryti gumulams ir daro tešlos struktūrą lygesnę.

Be to, aliejus padeda blynams nelipti prie keptuvės, net jei kepant naudojate labai mažai riebalų. Tai ypač patogu tiems, kurie kepa ant nelipnių dangų arba tiesiog nori sumažinti aliejaus vartojimą.

Ingredientai:

  • Miltai — 1 puodelis
  • Kiaušiniai — 2 vnt.
  • Pienas — 2 puodeliai
  • Aliejus — 1 šaukštas
  • Druska ir cukrus — pagal skonį
Tobulų blynų paslaptis: receptas

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Paruošimas:

  1. Pirmiausia išplakite kiaušinius su druska ir cukrumi.
  2. Po truputį dėkite miltus, kad nesusidarytų gumulų.
  3. Po truputį pilkite pieną, nuolat maišydami.
  4. Pasiekus vienodą konsistenciją, įdėkite 1 šaukštą aliejaus.
  5. Leiskite tešlai pailsėti. Palikite tešlą 15-20 minučių, kad glitimas išsiskleistų ir blynai taptų elastingesni.

Papildomi patarimai

  • Naudokite gerai įkaitusią keptuvę – tai padės išvengti prilipimo.
  • Jei tešla atrodo per tiršta, įpilkite šiek tiek vandens ar pieno, kad pasiektumėte norimą konsistenciją.
  • Kiekvieną kartą prieš kepant naują blyną, lengvai patepkite keptuvę plonu aliejaus sluoksniu.

Dabar, kai žinote šį triuką, tiesiog įdėkite vieną šaukštą aliejaus ir rezultatai tikrai jus nudžiugins. Jūsų blynai ne tik bus super ploni, bet ir nepaprastai skanūs! Jei naudojate šį metodą, blynai tikrai taps jūsų šeimos mėgstamiausiu pusryčių patiekalu, o kiekvienas kąsnis bus ne tik skanus, bet ir lengvas. Pasiruoškite pasimėgauti idealiais blynais, kurie ne tik puikiai atrodo, bet ir puikiai skoniui! Išbandykite šį paprastą triuką ir mėgaukitės nuostabiais blynais, kurie tikrai nepaliks abejingų.

Šaltinis: https://ukr.media/

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:aliejusblynaikepimas

AutoriusSaulena
Sveiki! Esu Saulena, Laikas.lt straipsnių autorė. Mane ypač domina psichologija, sveika gyvensena. Rašydama siekiu ne tik įtraukti skaitytojus, bet ir padėti jiems geriau suprasti save, atrasti patarimų geresnei savijautai bei rasti atsakymus į kasdienius klausimus.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Sausainiai su šokolado gabaliukais, kaip Subway restorane
Desertai

Sausainiai su šokolado gabaliukais, kaip Subway restorane

2025-03-07
Trinta moliūgų sriuba
Receptai

Trinta moliūgų sriuba

2024-01-05
Žali makaronai su netikėtu ingredientu
Makaronų patiekalai

Žali makaronai su netikėtu ingredientu

2025-04-03
Trinta keptų daržovių sriuba: skonių harmonija jūsų lėkštėje
Receptai

Trinta keptų daržovių sriuba: skonių harmonija jūsų lėkštėje

2025-01-24

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?