Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Receptai

Vieno puodo lęšių ir daržovių sriuba su parmezanu

Kamile
Autorius Kamile
Publikuota: 2025-01-10
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Lęšių ir daržovių sriuba
Lęšių ir daržovių sriuba

Ši vieno puodo lęšių ir daržovių sriuba – tai tobulas pasirinkimas šaltoms dienoms arba tada, kai norisi greitai paruošiamos, sveikos ir šildančios vakarienės.

Lęšių ir daržovių sriuba – maistingas vakarienės variantas

Ji kupina skonių ir maistinių medžiagų, o parmezanas suteikia subtilų, sodrų akcentą.

Lęšių sriuba

Ingredientai

  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1 vidutinio dydžio svogūnas (smulkiai supjaustytas)
  • 2 morkos (supjaustytos griežinėliais)
  • 2 salierų stiebai (smulkiai supjaustyti)
  • 3 česnako skiltelės (susmulkintos)
  • 1 šaukštelis džiovintų čiobrelių
  • Lauro lapas
  • Puodelis rudųjų arba žaliųjų lęšių (nuplautų)
  • 1 skardinė (400 g) smulkintų pomidorų
  • 6 puodeliai daržovių sultinio
  • 2 puodeliai smulkintų lapinių kopūstų arba špinatų
  • 1/2 puodelio tarkuoto parmezano sūrio, plius papildomai patiekimui
  • Druskos ir pipirų pagal skonį
  • Citrinos griežinėliai patiekimui (nebūtina)

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Paruošimas

1. Paruoškite daržoves:

Į didelį puodą įpilkite alyvuogių aliejaus ir įkaitinkite ant vidutinės ugnies. Sudėkite svogūnus, morkas ir salierus. Kepkite apie 5 minutes, kol daržovės suminkštės. Įdėkite česnaką, džiovintus čiobrelius ir lauro lapą, maišydami kepkite dar 1 minutę, kol pasklis aromatas.

2. Sudėkite pagrindinius ingredientus:

Į puodą suberkite lęšius, supilkite smulkintus pomidorus ir daržovių sultinį. Užvirkite, tada sumažinkite ugnį ir virkite apie 25–30 minučių, kol lęšiai taps minkšti.

3. Įdėkite žalumynus ir parmezaną:

Kai lęšiai išvirs, į sriubą įmaišykite smulkintus lapinius kopūstus arba špinatus. Virkite dar 5 minutes, kol žalumynai suminkštės. Tada įmaišykite tarkuotą parmezaną ir pagardinkite druska bei pipirais pagal skonį.

4. Patiekite:

Patiekite sriubą karštą, papildomai pabarstę parmezano ir, jei norite, išspaudę šlakelį citrinos sulčių.

Patarimai:

  • Lęšius galite pakeisti raudonaisiais, jei norite greitesnio paruošimo, tačiau jų tekstūra bus švelnesnė.
  • Norėdami papildomo skonio, į sriubą galite įdėti šiek tiek smulkintų šviežių žolelių, tokių kaip petražolės arba bazilikai.
  • Ši sriuba puikiai tinka laikyti šaldytuve ir net įšaldyti – ji išlieka gardi ir pašildyta.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva

Šaltinis: https://www.eatingwell.com/

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:daržovėslęšiaisriuba

AutoriusKamile
Sveiki! Esu Kamilė, Laikas.lt straipsnių autorė. Man labai patinka gaminti, rūpintis namais bei savimi. Visais atrastais receptais, bei patarimais apie meilę sau noriu pasidalinti su skaitytojais, tikiu, kad publikuojami straipsniai ir idėjos gali padėti nudžiuginti jus ir jūsų namiškius.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Ryžių pudingas
Košės

Ryžių pudingas ruoštas orkaitėje

2025-05-21
Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su šventiniu įdaru
Receptai

Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su šventiniu įdaru

2025-02-24
Pomidorų rizotas su krevetėmis
Receptai

Pomidorų rizotas su krevetėmis

2025-02-14
Pieniškas kokteilis su migdolais
Gėrimai

Pieniškas kokteilis su migdolais

2024-01-20

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?