Žuvies takai yra puikus pasirinkimas, kai norisi kažko lengvo, gaivaus ir skanaus. Švelni žuvis, pagardinta prieskoniais, derinama su šviežiomis daržovėmis, avokadais ir švelnia grietine. Patiekite kaip greitą vakarienę ar pietus, kurie sužavės visą šeimą.

Žuvies takai: receptas
Ingredientai:
- 1 a.š. maltų kmynų
- 1 a.š. maltų kalendrų
- 2 a.š. rūkytos paprikos
- 2 laimai
- 500 g baltos žuvies filė (pvz., menkės ar tilapijos, be odos ir kaulų)
- ¼ raudonojo kopūsto
- 2 dideli pomidorai
- 2 dideli avokadai
- 2 v.š. augalinio aliejaus
- 8 mažos kukurūzų arba kvietinės tortilijos
- Mažas pundelis šviežių kalendrų, susmulkintų
- 1 žalia aitrioji paprika, plonai supjaustyta (nebūtina)
- 100 g grietinės
- Čili padažas patiekimui
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:- Dideliame dubenyje sumaišykite kmynus, kalendras, rūkytą papriką ir žiupsnelį druskos. Įspauskite vieno laimo sultis ir išmaišykite, kad gautumėte prieskoninę pastą.
- Žuvies filė ištrinkite gauta pasta ir atidėkite, kol paruošite salotas.
- Plonai supjaustykite raudonąjį kopūstą (rankomis arba maisto kombainu, jei norite labai smulkių juostelių). Ant kopūsto užspauskite pusės laimo sultis, įberkite truputį druskos ir lengvai išmasažuokite. Pomidorus supjaustykite mažais gabalėliais.
- Avokadus perpjaukite perpus, išimkite kauliuką ir švelniai supjaustykite minkštimą arba sutrinkite šakute su trupučiu druskos ir laimo sulčių.
- Įkaitinkite grilį iki aukštos temperatūros. Kepimo skardą išklokite folija ir patepkite trupučiu aliejaus.
- Sudėkite marinuotą žuvį ant skardos, užpilkite likusią prieskonių pastą ir dar truputį patepkite aliejumi.
- Kepkite žuvį po griliu 8–10 minučių, kol ji lengvai suskils į dribsnius ir šiek tiek apskrus.
- Jei turite dujinę viryklę, tortilijas pašildykite tiesiai virš liepsnos, kol jos šiek tiek apskrus. Arba suvyniokite į foliją ir pašildykite orkaitėje po žuvimi.
- Ant kiekvienos šiltos tortilijos užtepkite šiek tiek grietinės, uždėkite kopūstų, pomidorų ir avokadų. Žuvį lengvai supjaustykite į dribsnius ir dėkite ant viršaus.
- Galiausiai pabarstykite kalendromis, aitriosiomis paprikomis (jei naudojate) ir užpilkite čili padažo pagal skonį.
Šie takai puikiai tinka tiek kasdieniams pietums, tiek draugų susibūrimui. Gaivūs priedai ir aromatinga žuvis sukuria puikų skonio balansą, kurį norėsis kartoti vėl ir vėl.
Šaltinis: https://www.bbcgoodfood.com/
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.