Kalėdos artėja! Jau pasirūpinote dovanomis? Neskubėkite ir mėgaukitės šventiniu pasiruošimu. Kviečiame sukurti jaukią tradiciją – dovanokite artimiesiems rankų darbo valgomus skanėstus, kupinus meilės ir rūpesčio. Tokios dovanos nepalyginamai vertingesnės už bet kokią pirką. Šiais metais siūlome 14 puikių receptų, kurie padės lengvai ir skaniai nudžiuginti Jūsų mylimus žmones!
Biskvitiniai grybukai ir voveraitės – nuo šil gaminsite tik šitaip!
Kepiau nuostabius samanotus grybukus ir voveraites! Gavosi purūs, minkšti ir nepaprastai skanūs! Puošiau juos minimaliai, nes dažniausiai viskas būna suvalgyta, kol dar spėju papuošti. Šį kartą panaudojau špinatinio biskvito trupinių – vaikams jie labai patiko! Rekomenduoju išbandyti – tikrai pasilepinsite! Receptas čia.
Tobulos prancūziškos kanelės
Klasikinės prancūziškos kanelės – tikras kulinarinis šedevras. Šios mažos, cilindro formos bandelės pasižymi nuostabiu kontrastu: traškia, karamelizuota plutele ir minkštu, kreminišku vidumi. Švelnus vanilės ir romo aromatas, kartu su nepakartojama tekstūra – trapia išore ir šilkiniu vidumi – paverčia jas nepamirštamu skanumynu. Kanelės puikiai tinka prie kavos ar arbatos, o jų gaminimas namuose prideda dar daugiau jaukumo ir autentiškumo. Receptas čia.
Karameliniai pūstų ryžių batonėliai
Šie karameliniai pūstų ryžių batonėliai – tikras skonio sprogimas! Traškus sausainių pagrindas, sodri kokosų karamelė su pūstais ryžiais ir šokolado glazūra – tobulas derinys. Saldžiarūgštė karamelė puikiai papildo traškų pagrindą ir švelnų pūstų ryžių sluoksnį, o šokoladas suteikia gardų užbaigimą. Tai puikus desertas šventėms ar skani dovana. Papildomas riešutų, druskos ar kitų ingredientų puošimas suteikia dar daugiau skonio ir originalumo. Visas receptas čia.
Amerikietiški sausainiai su šokolado gabalėliais
Minkšti ir purūs senoviniai obuolių zefyrai
Šis receptas – išlaikytas ir patinkrintas laiko! Gaminkite nuostabius, minkštus ir purus senovinius obuolių zefyrus – mano močiutės receptas. Iš nurodytų ingredientų pagaminsite apie 50 didelių zefyrų – skanaus! Receptą rasite čia.
Citrininiai sviestiniai sausainiai
Citrininiai sviestiniai sausainiai – trapūs, gardūs ir idealiai tinka prie arbatos ar kavos. Subtilus citrinos aromatas ir švelnus saldumas sukuria puikų skonio balansą, patiks ir vaikams, ir suaugusiesiems. Lengvai pagaminami ir greitai suvalgomi – taps mėgstamu desertu jūsų namuose. Pilnas receptas čia.
Karamelinis kūčiukų tinginys Snickers
Šventinis Kūčiukų tinginys su žemės riešutais ir karamele – modernus tradicinio deserto variantas, primenantis Snickers šokoladą. Traškūs kūčiukai ir žemės riešutai dera su tiršta, saldžia karamele, sukurdami unikalią minkšto-traškumo tekstūrą. Lengvai pagaminamas, nepaprastai gardus ir tinka tiek šventiniam stalui, tiek kasdieniam pasilepinimui. Nustebinkite artimuosius šiuo puikiu skanėstu, jungiančiu tradicijas ir šiuolaikiškumą! Visas receptas.
Dzūkiškas šimtalapis su traškia plutele ir aguonomis
Kepkite gardų dzūkišką šimtalapį pagal Loretos receptą! Šis šimtalapis pasižymi traškia plutele ir gausybe aguonų. Sviesto gausa – raktas į tobulą skonį! Visas receptas.
Naminiai sausainiai „Smėlio juostos” su uogiene ir riešutais
„Smėlio juostos“ sausainiai – skanūs ir nostalgiški, primenantys vaikystę. Trapūs, švelnūs, su uogienės įdaru, kuris puikiai papildo sviestinės tešlos skonį. Tai tradicinis lietuviškas desertas, žavėjantis paprastumu ir skoniu. Receptas čia.
Naminė karamelė
Dažnai kepantiems desertus karamelė būtina. Kadangi parduotuvėje perkama karamelė brangi ir nežinomos sudėties, išbandžiau kelis naminės karamelės receptus. Radau savo favoritą – iš cukraus, sviesto ir grietinėlės. Rezultatas fantastiškas, o gamyba nesudėtinga. Aš jau nebeperku karamelės parduotuvėje – rekomenduoju ir jums išbandyti šį receptą! Receptą rasite čia.
Avižiniai sausainiai su riešutais ir saulėgrąžomis
Avižiniai sausainiai su riešutais ir saulėgrąžomis – skanus ir sveikas pasirinkimas pusryčiams ar užkandžiui. Avižų dribsniai suteikia energijos, riešutai ir saulėgrąžos – sveikų riebalų ir baltymų. Lengvai pagaminami ir pritaikomi pagal individualius skonius. Pilnas receptas čia.
Florentinai – kukurūziniai sausainiai su saldintu sutirštintu pienu ir sezamais
Florentinai – nepaprastai skanūs ir lengvai pagaminami sausainiai. Išbandykite – negalėsite sustoti! Receptas čia.
Naminė Nutella iš 2 ingredientų
Namuose gaminama „Nutella“ – puikus būdas mėgautis šokoladiniu lazdyno riešutų kremu be konservantų ir perteklinio cukraus. Su vos dviem ingredientais pagaminsite intensyvesnio riešutų skonio ir švelnesnės tekstūros kremą, idealiai tinkantį skrebučiams, blynams ar desertams. Receptas čia.
Naminiai raffaello saldainiai su riešutais
„Raffaello“ saldainių sveikesnė versija! Šiame recepte naudojami natūralūs ingredientai (kokosų pienas, riešutų sviestas, migdolų miltai), todėl mėgaukitės skaniu ir maistingu desertu be kaltės jausmo. Receptas čia.
Receptų šaltinis:
https://oskanu.lt/