Avižiniai pasukų keksiukai – lengvas, bet kartu ir sodraus skonio desertas ar užkandis. Jie puikiai tinka tiems, kurie ieško sveikesnių kepinių alternatyvų be rafinuoto cukraus, bet vis tiek nori mėgautis saldžiu ir aromatingu skanėstu.
Avižiniai pasukų keksiukai: receptas
Tai puikus pasirinkimas tiek pusryčiams su kava, tiek kaip sveikesnė alternatyva įprastiems desertams.
Ingredientai:
- 150 g avižinių miltų
- 1 arb. š. kepimo miltelių
- 1/2 arb. š. malto imbiero
- 40 g maltų lazdyno riešutų
- 200 g prinokusių bananų
- 2 kiaušinių
- 1 arb. š. vanilės ekstrakto
- 100g raugintų pasukų
Papildomai: - becukrio šokoladinio sirupo
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Į dubenį sudėti avižinius miltus, kepimo miltelius, maltą imbierą ir maltus lazdyno riešutus ir sumaišyti.
2. Kitame dubenyje sutrinti bananus, įmušti kiaušinius, įpilti vanilės ekstrakto ir raugintas pasukas.
3. Rankiniu plaktuvu viską išplakti iki vientisos masės.
4. Paruoštą masę supilti į miltus ir viską sumaišyti iki vientisos tešlos.
5. Tešlą išdėlioti formelėse ir kepti iki 180 C temperatūros orkaitėje apie 20 min. (arba galima kepti specialioje elektrinėje keptuvėje).
6. Iškepusiems keksiukams leisti pilnai atvėsti.
7. Iškepusius keksiukus aplieti becukriu sirupu.
Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Aurelija. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje.