Azijietiška lašiša karšto oro gruzdintuvėje – šis patiekalas yra tobulas pasirinkimas, kai norisi greito, bet egzotiškesnio skonio patiekalo. Lašiša marinuojama hoisin ir sojų padažų, sezamų aliejaus bei čili dribsnių mišinyje, kuris suteikia rytietiško skonio ir subtilų aštrumą. Marinuota žuvis, kepama karšto oro gruzdintuvėje, išlieka sultinga ir lengvai traški.
Azijietiška lašiša karšto oro gruzdintuvėje: receptas
Tai puikus pasirinkimas ieškantiems paprasto, bet skoningai subalansuoto patiekalo tiek kasdieniams pietums, tiek ypatingesnei progai.
Ingredientai:
- 300 g lašišos
- 2 valg. š. hoisin padažo
- 2 valg. š sojų padažo
- Šiek tiek sezamų aliejaus
- Čili dribsnių pagal skonį
- 100g ramen makaronų
Salotoms: - 1 mangas
- Keli vyšniniai pomidorai
- Kelios šakelės petražolių
- Druska ir pipirai pagal skonį
- Šiek tiek alyvuogių aliejaus
- Šiek tiek citrinos sulčių
- Keli svogūnų laiškai
- Šiek tiek sezamų sėklų
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Lašišą supjaustyti didesniais kubeliais ir sudėti į dubenėlį.
2. Ant lašišos pilti hoisin ir sojų padažus, sezamų aliejų ir berti čili dribsnius.
3. Viską gerai išmaišyti ir palikti marinuotis 30 min.
4. Lašišą kepti karšto oro gruzdintuvėje 200 C temperatūroje apie 20 min.
5. Tuo tarpu išvirti ramen makaronus pagal gamintojo nurodymus ant pakuotės.
6. Paruošti salotas – supjaustyti mangą ir pomidorus, sudėti į dubenį.
7. Berti druskos ir pipirų, įpilti aliejaus, įspausti citrinos sulčių. Viską gerai išmaišyti.
8. Patiekiant į dubenį įdėti makaronus, salotas ir galiausiai lašišos gabalėlius. Viską pagardinti smulkintais svogūnų laiškais ir sezamų sėklomis.
Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Jurita. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje.