Azijietiškos Bao bandelės – šios garuose ruoštos bandelės yra ne tik minkštos ir purios, bet ir universaliai pritaikomos įvairiems įdarams – nuo sūrių iki saldžių. Šios bandelės gali būti užpildomos įvairiais ingredientais: jas galima pertepti traškia kepta vištiena, daržovėmis, tofu ar net patepti uogiene ar riešutų sviestu saldesniam variantui.
Azijietiškos Bao bandelės: receptas
Puikiai tinka tiek kaip pagrindinis patiekalas, tiek kaip užkandis – šios bandelės patenkins tiek gurmanišką skonį, tiek norą išbandyti ką nors naujo.
Ingredientai:
- 300 g kvietinių miltų
- 5 g sausų mielių
- 1/4 arb. š. druskos
- 1/2 arb. š. kepimo miltelių
- 20 g cukraus
- 100 ml pieno (kambario temperatūros)
- 70 ml vandens (kambario temperatūros)
- 10 ml aliejaus
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Dubenyje sumaišyti miltus, mieles, druską, kepimo miltelius ir cukrų.
2. Supilti pieną, vandenį ir aliejų.
3. Tešlą minkyti iki vientisos masės, tuomet užlankstyti tešlą iš kraštų į vidurį ir suformuoti rutuliuką, jį perkelti į aliejumi pateptą indą, uždengti maistine plėvele ir leisti pakilti 1val.
4. Praėjus valandai nuspausti pakilusią tešlą, iškočioti ilgą “dešrą” ir padalinti ją į lygias 8 dalis.
5. Kiekvieną dalį truputį pakočioti ir vėl užlankstyti kraštus į vidurį, suformuoti rutuliukus. Uždengti rankšluostuku, kildinti dar 10min.
6. Garų puode įkloti kepimo popierių ir jį subadyti peiliu. Teptuku patepti šiek tiek aliejaus ant kepimo popieriaus.
7. Pakilusį rutuliuką iškočioti į ovalo formą. Patepti aliejumi ir užlenkti (nuo vieno kraštelio iki kito), nespausti.
8. Suformuotas bandeles dėti į garų puodą, uždengti dangčiu ir kildinti 45 min. Paprastai į puodelį telpa 3-4 bandelės, kitas galima kildinti sudėjus į skardą.
9. Puode, ant kurio telpa įstatyti garų puodą, užvirinti vandenį. Garų puodo dangtį aprišti švariu rankšluostuku, uždengti. Visą krepšelį dėti ant verdančio puodo ir “kepti” bandeles garuose 8 min.
10. Paruoštas bandeles įdaryti mėgstamais priedais.
Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Aurelija. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje.