Jums reikės:
1 baklažano
1 česnako skiltelės
250 gr. vynuoginių pomidorų
50 gr. pistacijų
400 gr. salotų lapų
20 ml balzaminio acto
Alyvuogių aliejaus
Druskos, pipirų
1 šaukštelio cukraus
„Mozzarella“ sūrio
Citrinos žievelės
Baziliko
Kaip gaminti:
Baklažanus supjaustykite griežinėliais ir pabarsčius druska, palikite 20 minučių, kad išsiskirtų sultys. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Nusausinus baklažanus, kepkite juos kol apskrus. „Mozzarella“ sūrį supjaustykite griežinėliais. Sutarkuokite citrinos žievelę ir česnako skiltelę. Ant supjaustyto sūrio berkite tarkuotą česnaką bei citrinos žievelę, užpilkite alyvuogių aliejumi, pagardinkite pipirais ir druska. Supjaustykite pomidorus. Padažui sumaišykite alyvuogių aliejų (apie 50 ml), balzaminį actą, druską, cukrų bei pipirus. Į indą sudėkite salotų lapus, sūrį, pomidorų puseles, bazilikus, pistacijas. Viską užpilkite aliejaus ir acto mišiniu, pamaišykite. Lėkštėje ant baklažano griežinėlių dėkite salotas.
Skanaus!
Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas kiekvienam. Mūsų tikslas savo skaitytojams teikti išskirtines naujienas iš viso pasaulio. Čia rasite daugybę patarimų, istorijų bei puikių ir daugelio pamėgtų receptų. Lai kiekviena diena su mumis prasideda iš naujo!