Ingredientai:
baklažanas (1 vnt.)
malta mėsa (500 g)
pomidorai (4 – 5 vnt.)
svogūnas (1 vnt.)
sūris
pipirai
aliejus
pienas (300 ml)
miltai (30 g)
sviestas (30 g)
druska
Gaminimas:
Baklažanus reikia supjaustyti kubeliais ir juos apibarstyti druska, taip apie 30 min. Po to supjaustytą baklažaną nuplauti po šaltu . Svogūną susmulkinti, nuo pomidorų nulupti žieveles ir juos sutrinti (geriausia blenderiu). Keptuvėje pakepinti svogūną, tuomet sudėti faršą, įdėti , pipirų (pagal kiekvieno skonį) ir pakepti apie 20 min. Kitoje keptuvėje pakepinti baklažanus, užberti šiek tiek pipirų, tuomet sudėti sutrintus pomidorus ir pakaitinti apie 7 min. Tuomet puode reikia ištirpinti sviestą, sudėti miltus ir viską išmaisyti. Po to pilame pieną, dedame pipirų, jei reikia ir laukiame kol sutirštės. Galiausiai į kepimo indą arba kelias formeles idedame faršą, užpilame padažo ir ant viršaus sudedame baklažanus. Dedame į orkaitę ir kepame 180 laipsnių apie 25-30 min. prieš kepimo pabaigą užbarstome tarkuoto sūrio. Skanaus!