Jogurtinė bananų duona – puikus pasirinkimas tiems, kurie ieško sveikesnio, tačiau nepaprastai skanaus kepinio. Ši duona ne tik skani, bet ir lengvai pagaminama.
Jogurtinė bananų duona: receptas
Bananų duoną puikiai tinka tiek valgyti vieną, tiek su mėgstamu riešutų sviestu ar šviežiomis uogomis. Tai subalansuotas desertas, kuriame dera natūralūs ingredientai ir maistingumas, todėl jį galima mėgautis be jokios sąžinės graužaties.
Ingredientai:
- 3 bananai
- 50 g avižų miltų
- 2 kiaušiniai
- 140 g graikiško jogurto
- 1 arb.š. kepimo miltelių
- 30 g baltymų miltelių (mėgstamų)
- Šiek tiek cinamono
- Žiupsnelis druskos
- Žiupsnelis vanilinio cukraus
- 1 valg. š. šokoladinio kremo
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Bananus sudėti į dubenį ir šakute sutrinti.
2. Prie bananų suberti avižų miltus ir įmušti kiaušinius.
3. Taip pat suberti baltymų miltelius, cinamoną, kepimo miltelius ir vanilinį cukrų bei druską.
4. Galiausiai sudėti graikišką jogurtą ir viską labai gerai išmaišyti.
5. Paruoštą tešlą perkelti į kepimo formą (silikoninę arba metalinę, ištiestą kepimo popieriumi), paviršių išlyginti.
6. Uždėti šiek tiek šokoladinio kremo, jį šakute paskleisti paviršiuje.
7. Orkaitę įkaitinti iki 185 laipsnių temperatūros ir duoną kepti apie 60 min.
Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Monika. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje.