Datulės su sezamų pasta ir šokoladu – tai išraiškingo skonio desertinis užkandis, kuriame susilieja saldumas, švelni tekstūra ir subtilūs prieskonių akcentai.
Datulės su sezamų pasta ir šokoladu: receptas
Ingredientai:
- 1½ valg. š. sezamų pastos
- 10 medjool datulių (be kauliukų)
- 100 g tamsaus šokolado
- ½ a. š. maltų kardamono sėklų
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Į kiekvieną datulę įdėti šiek tiek sezamų pastos.
2. Sudėti ant kepimo skardos ar šaldymui tinkamos lentelės ir padėti į šaldiklį, kol sezamų pasta sukietės.
3. Tuo metu ištirpinti šokoladą karščiui atspariame dubenyje virš puodo su vos verdančiu vandeniu (būtinai užtikrinti, kad dubens dugnas neliestų vandens). Į ištirpintą šokoladą įmaišyti maltą kardamoną.
4. Datules perkelti į serviravimo lėkštę ir aplieti šokolado mišiniu. Patiekti iš karto.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.