Gardžiausi citrininiai pyragėliai – klasikinis desertas, kur susijungia trapus, sviestinis pagrindas su švelniu, gaiviai rūgščiu citrininiu kremu. Šis desertas puikiai tinka tiek prie popietinės arbatos ar kavos, tiek kaip lengvas, gaivus skanėstas po sočios vakarienės.
Gardžiausi citrininiai pyragėliai: receptas
Citrininių kvadratėlių skonis džiugina ne tik citrusinių vaisių mėgėjus – jie ne per saldūs, ne per rūgštūs, o kiekvienas kąsnelis tiesiog tirpsta burnoje.
Ingredientai:
Pagrindui:
- 240 g kvietinių miltų
- 225 g sviesto (minkšto)
- 100 g cukraus
Įdarui: - 225 g cukraus
- 30 g kvietinių miltų
- 4 kiaušiniai
- 2 citrinų sultys
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Pagrindui paruošti dubenyje sumaišyti miltus, minkštą sviestą ir cukrų, kol masė taps vientisa.
2. Gautą tešlą tolygiai paskirstyti kepimo formos dugne (papildomai tepti indo riebalais nereikia).
3. Orkaitę įkaitinti iki 175 C temperatūros ir kepti apie 15 min, kol pagrindas taps tvirtas ir auksinės spalvos.
4. Tuo metu įdarui paruošti dubenyje išplakti cukrų ir miltus.
5. Įmušti kiaušinius, supilti citrinų sultis ir plakti kol masė taps lygi ir vientisa.
6. Supilti įdarą ant iškepusio pagrindo.
7. Kepimo indą grąžinti į orkaitę ir kepti dar 20 min.
8. Išėmus iš orkaitės, palikti visiškai atvėsti – vėsdamas įdaras sustings.
9. Atvėsusius citrininius kvadratėlius supjaustyti vienodo dydžio gabalėliais ir galima pabarstyti cukraus pudra.
Recepto šaltinis: https://www.allrecipes.com/
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.