3.7 C
Vilnius
Trečiadienis, 26 kovo, 2025

Ispaniškas ryžių patiekalas su krevetėmis ir chorizo: greita ir skanu

Jeigu ieškote lengvai paruošiamo, maistingo ir gardaus patiekalo, šis ispaniškas ryžių patiekalas su krevetėmis ir chorizo kaip tik jums! Tai puikus pasirinkimas tiek kasdieniams pietums, tiek ypatingoms progoms.

Ispaniškas ryžių patiekalas su krevetėmis ir chorizo: receptas

Ispaniškas ryžių patiekalas su krevetėmis ir chorizo: receptas

Ingredientai:

  • 1 svogūnas, supjaustytas griežinėliais
  • 1 raudonoji ir 1 žalioji paprika, be sėklų, supjaustytos juostelėmis
  • 50 g chorizo dešros, supjaustytos plonomis riekelėmis
  • 2 česnako skiltelės, sutrintos
  • 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus
  • 250 g basmati ryžių
  • 400 g konservuotų pjaustytų pomidorų
  • 200 g žalių, nuluptų krevečių (atšildytų, jei buvo šaldytos)
  • 500 ml verdančio vandens

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

  1. Užvirkite vandenį. Didelėje keptuvėje arba negilioje keptuvėje su dangčiu įkaitinkite alyvuogių aliejų ir 3 minutes kepkite svogūną, paprikas, chorizo dešrą ir česnaką ant stiprios ugnies.
  2. Į keptuvę suberkite ryžius ir supilkite konservuotus pomidorus kartu su 500 ml verdančio vandens. Uždenkite dangčiu ir virkite ant stiprios ugnies apie 12 minučių.
  3. Nuimkite dangtį, išmaišykite – ryžiai turėtų būti beveik išvirę. Suberkite krevetes ir, jei reikia, įpilkite šlakelį vandens, jei patiekalas atrodo sausas. Virkite dar 1 minutę, kol krevetės taps rožinės spalvos, o ryžiai visiškai suminkštės.
  4. Jei norite išvengti nuolatinio maišymo, galite gaminti šį patiekalą orkaitėje. Sudėkite svogūną, paprikas, chorizo dešrą, česnaką ir alyvuogių aliejų į kepimui tinkamą indą. Kepkite 15 minučių 200°C (arba 180°C su ventiliatoriumi) temperatūroje. Tada įberkite ryžius, supilkite pomidorus ir vandenį, uždenkite ir kepkite dar 20 minučių. Likus 2 minutėms iki kepimo pabaigos, įmaišykite krevetes.

Patiekite karštą su šviežiomis žolelėmis, pavyzdžiui, petražolėmis ar kalendromis, ir citrinos skiltele papildomam gaivumui. Šis patiekalas puikiai dera su lengvu žaliųjų salotų garnyru arba traškia duona. Išbandykite šį paprastą, bet nepaprastai skanų receptą jau šiandien!

Šaltinis: https://www.bbcgoodfood.com

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Saulena
Saulena
Sveiki! Esu Saulena, Laikas.lt straipsnių autorė. Mane ypač domina psichologija, sveika gyvensena. Rašydama siekiu ne tik įtraukti skaitytojus, bet ir padėti jiems geriau suprasti save, atrasti patarimų geresnei savijautai bei rasti atsakymus į kasdienius klausimus.

Įdomūs video:

Taip pat skaitykite: