Medžiagų apykaita priklauso nuo daugelio veiksnių: amžiaus, lyties, aktyvumo, mitybos įpročių ir laiko. Kaip rodo tyrimai, kai kurie prieskoniai padeda paspartinti medžiagų apykaitą, taip padedant jums numesti svorio. Skaitykite ir sužinokite, kokie yra geriausi prieskoniai svorio metimui, kuriuos mitybos specialistai pataria į kasdienius patiekalus, kad paspartintumėte svorio metimą.
Prieskonių nauda
Prieskoniai ne tik suteikia skonių įvairovės mūsų patiekalams, bet ir yra itin naudingi sveikatai bei svorio valdymui. Dauguma prieskonių turi natūralių junginių, kurie gali pagerinti medžiagų apykaitą, mažinti uždegimą ir net padėti deginti riebalus. Be to, prieskoniai yra žinomi dėl savo gebėjimo reguliuoti cukraus kiekį kraujyje, pagerinti virškinimą ir stiprinti imuninę sistemą. Įtraukę šiuos sveikus priedus į savo kasdienę mitybą, galite ne tik pagerinti savo sveikatą, bet ir paspartinti svorio metimo procesą.
Prieskoniai svorio metimui
Šie prieskoniai ne tik suteikia patiekalams skonio, bet ir gali padėti pasiekti geresnių rezultatų kovojant su svoriu.
Čili pipirai. Pagrindinė čili pipiruose esanti medžiaga yra kapsaicinas, kuris turi priešuždegiminių ir antioksidacinių savybių. Tačiau tai ne viskas – kapsaicinas veikia ir medžiagų apykaitos greitį. Tyrimai rodo, kad ši medžiaga didina energijos sąnaudas ir riebalų deginimą.
Cinamonas. Cinamone esantis aldehidas turi įtakos medžiagų apykaitai. Jis didina kalorijų sąnaudas ir termogenezę – procesą, kurio metu kraujo cukrus ir riebalų rūgštys skaidomos, kad palaikytų kūno temperatūrą. Tyrimai patvirtina, kad kasdien vartojant 2 g cinamono arba daugiau per tris mėnesius sumažėja riebalinio audinio kiekis, liemens apimtis ir kūno svoris. Cinamonas taip pat mažina kraujo lipidų kiekį ir normalizuoja cukraus kiekį kraujyje.
Imbieras. Reguliarus imbiero vartojimas mažina apetitą, didina termogenezę ir slopina riebalų įsisavinimą virškinimo trakte.
Ciberžolė. Moksliniais tyrimais įrodyta, kad ciberžolės vartojimas didina energijos sąnaudas ir slopina adipogenezę – riebalų ląstelių formavimąsi. Vartojant papildus su šia medžiaga, pagreitėja medžiagų apykaita ir svorio metimas, sumažėja riebalų kiekis organizme.
Kmynai. Tyrimai rodo, kad šis prieskonis mažina apetitą ir gerina riebalų deginimo procesus.
Šafranas. Įrodyta, kad šio prieskonio vartojimas mažina cukraus kiekį kraujyje, blogojo cholesterolio lygį ir skatina svorio mažėjimą. Buvo nustatyta, kad moterims, kurios derino šafrano vartojimą su fiziniu aktyvumu, ženkliai padidėjo hormono irrizino kiekis, kuris svarbus energijos sąnaudų, cukraus kiekio kraujyje ir insulino reguliavimui.
Šie prieskoniai svorio metimui yra geriausi ir reguliarus jų vartojimas gali tapti paprasta ir skania priemone pagreitinti medžiagų apykaitą ir pagreitinti svorio metimą. Tačiau svarbu prisiminti, kad sveika mityba ir fizinis aktyvumas yra būtini norint pasiekti ilgalaikius ir tvarius rezultatus.
Šaltinis: https://tsn.ua/
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.